Leserne har talt: Årets trend er kåret

Vinneren av kode24-prisen Årets trend knuste konkurrentene og fikk 62 prosent av stemmene.

Vi synes 2021 virkelig var året da nordmenn fikk opp øya for at hjemmekontoret kan funke helt uten pandemier, også, skrev nominasjonskomiteen om vinneren av Årets trend. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke.
Vi synes 2021 virkelig var året da nordmenn fikk opp øya for at hjemmekontoret kan funke helt uten pandemier, også, skrev nominasjonskomiteen om vinneren av Årets trend. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke. Vis mer

Før jul publiserte kode24 våre nominerte til årets kode24-priser og gjennom jula har dere stemt på deres favoritter. Etter nesten 450 stemmer er vinnerne av våre syv kategorier klare. I dag presenterer vi vinneren av Årets trend, som kapret hele 62 prosent av stemmene i sin kategori.

Men før vi "avdekker" hvem som står på seierspallen, her de andre resultatene i kategorien:

"Runners up" var Microsoft med 14 prosent av stemmene. Tredje plass gikk til mekaniske tastaturer, som fikk ni prosent av stemmene. Ikke langt bak ligger Metaverset med åtte prosent av stemmene. Fulgt av Web3 som fikk syv prosent av stemmene.

Sterke meninger

Tabloidavisene ville kanskje brukt overskriften: "Elsket av de ansatte, hatet av sjefene." Men vi nøyer oss med å skrive at det er en vinner mange har sterke meninger om. Dette er noe kode24 har sett i arbeidet med en rekke saker om temaet.

Vinneren av Årets trend er et kjært barn med mange navn (for å si det med klisjeen). Samtidig er den ikke like kjær for absolutt alle, enten det er sjefer eller ansatte. En ting er hvertfall sikkert: Enten folk kaller det for hjemme- /hybrid- / nomadekontor, har de aller fleste i vår bransje stiftet bekjentskap med fenomenet i løpet av pandemien.

Gratulerer!

Nominasjonskomiteen skriver følgende om vinneren: "Pandemien har selvfølgelig sendt mange av oss dit om vi vil eller ei, men da pandemien tok en pause tidligere i år var det mange av oss som gjerne ble hjemme, helt eller delvis, og vi synes 2021 virkelig var året da nordmenn fikk opp øya for at hjemmekontoret kan funke helt uten pandemier, også."

Vi ønsker derfor på vegne av oss og våre lese å gratulere landets hjemmekontor hvor enn de befinner seg.