kode24-leserne har talt: - inn/ut-artiklene er kleine!

- Så da sier vi vel takk og farvel til inn/ut-spalta vår, da? Nei, det tror jeg faktisk ikke, skriver kode24-redaktøren i ukas nyhetsbrev.

Her står vi, Jørgen og meg, stolte ved lansering av inn/ut-spalta på kode24. Men norske utviklere er ikke superfornøyde med måten vi har løst det på, viser leserundersøkelsen. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Her står vi, Jørgen og meg, stolte ved lansering av inn/ut-spalta på kode24. Men norske utviklere er ikke superfornøyde med måten vi har løst det på, viser leserundersøkelsen. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Søndag 17. september fyller kode24 fem år. Der har du en setning jeg aldri har vært bombesikker på at jeg fikk skrevet.

Men etter en bursdagsfeiring på Brygg forrige uke, med overraskende godt oppmøte og gjester som ville preike så seint til kvelds at Jørgen måtte ta toget lenge før den siste gikk, tror jeg vi kan slå fast at kode24 fikk til det vi håpa: Vi har blitt lokalavisa for norske utviklere. 🎂

Samtidig er vi ikke i mål. Vi kan, og vil, bli enda bedre, på lesernes premisser. Derfor gjennomførte vi nylig en leserundersøkelse:

  • Vi fikk 311 svar, fra svimlende 87 prosent menn, de fleste av dem fullstack-, frontend- eller backend-utviklere, bosatt i Oslo og Viken.
  • Nesten halvparten av dem leser oss hver dag, 10 prosent av dem flere ganger hver dag. Til sammenlikning leser 22 prosent VG.no flere ganger om dagen, mens overraskende 37 prosent bruker Youtube flere ganger om dagen.
  • Alt i alt havner vi på litt over 4 av 5 i totalvurderingen av hvor fornøyde folk er med kode24.no som nettavis.

Her er det altså rom for å bli bedre. Så vi stilte mange spørsmål rundt nøyaktig hva dere vil lese om framover:

  • Det eneste praktisk talt alle var interessert i, var kategorien "nyheter fra norsk bransje", og "hvordan andre koder". Vi er bedre på det sistnevnte enn det førstnevnte, så det skal vi gjøre noe med.
  • Men det er én type nyhetssaker leserne våre ikke er særlig glad i: "Folk med nye jobber". Eller inn/ut, som vi har kalt spalta vår. Her svarte rekordmange 58 prosent at de ikke var interessert.

Flere nevner også inn/ut-sakene våre i fritekst-bolkener:

  • "Mye irrelevant stoff, særlig overganger, det burde være forbeholdt reklamebransjen og fotball."
  • "inn/ut er totalt uinteressant."
  • "Færre inn/ut-annonsesaker, de er ganske kleine."

Da jeg fortalte Medier24 om dette, ett av forbildene til kode24, ble de rimelig forbausa: Stoff om folk som har gått fra én arbeidsplass til en annen, er blant det mest populære stoffet hos andre nisjeaviser. 🤯

Så hvorfor i alle dager synes ikke utviklere det er artig å se at den de studerte med har fått seg ny jobb? At kollegaen har slutta? At de har fått tre nye kolleger? Og hvorfor rent ut misliker såpass mange det?

Jeg tror det handler om et par ting:

  • kode24.no-forsida i dag legger den sist publiserte artikkelen som toppsak. Og at noen har begynt å jobbe et sted, er kanskje ikke verdt en toppsak.
  • Sakene er korte, og vi må vinkle på det lille vi finner. Det kan bidra til at overskriftene lover mer enn de holder.
  • Arbeidsgiverne vi får informasjonen fra vil at andre skal bli frista til å jobbe samme sted. Dermed kan artiklene bli i overkant reklameaktige, eller som en leser skriver: "Kleine".

Så da sier vi vel takk og farvel til inn/ut-spalta vår, da? Nei, det tror jeg faktisk ikke. 🤔

For samtidig som 58 prosent sier de ikke er interessert, sier altså 42 prosent at de er interessert. Og jeg tror noen justeringer fra vår side, for å løse problemene nevnt over, kan gjøre ting enda bedre.

For inn/ut-artiklene våre blir lest. De bidrar til enda flere fjes på forsida vår, og flere utviklere som får fortjent oppmerksomhet. For akkurat dem det gjelder, finnes det ikke mer aktuelt stoff enn dette. Og vi synes det er en del av oppdraget vårt å ha en sånn spalte hos oss.

Men har du flere innspill til hvordan vi kan gjøre inn/ut bedre, hører jeg gjerne fra deg. Og inntil videre: Her har du ukas beste artikler - helt uten inn/ut-saker!

Ukas beste artikler på:

🦃 NRK slår ned på podcast-prosjekter: Sindre fikk epost før foredrag

- Vanskelig å tolke det som annet enn en advarsel, sier Sindre Lindstad, som lar deg høre på podcaster utenfor NRKs apper.

👕 iPhone 15 får ny knapp: - Gir oss mange muligheter

- Vi har allerede fått et ønske om å kunne vise Ruter-billetten ved å trykke på knappen, sier Petter Klingen Wright.

🍦 - Vi har sett endel oppsigelser etter sommeren

- Det har vært flere arbeidsforhold som har opphørt enn som har blitt inngått, sier Farah Ali, juridisk sjef i NITO.

🦍 Ber deg slutte med pull requests: – Du får ikke til både CI og PR!

Fagsjef Gaute Magnussen i Boitano mener pull requests og kontinuerlig integrasjon jobber mot hverandre.

🥃 Norske Curipod får tusen nye brukere hver dag: – AI løste stort problem

Elever og lærere over hele verden bruker norske Curipod, som nylig fikk inn 48 millioner kroner fra investorer.

🛷 Utviklere raser mot Unity - vil ha betalt per installasjon

Spillutviklere må betale selv om installasjonen ikke er et faktisk salg.

🦊 Studenten Mikkel lar AI høre podcaster, så du slipper

- Generativ AI føltes som magi, sier NTNU-studenten Mikkel Svartveit om Snipcast, som oppsummerer podcast-episoder for deg.

🐎 Node-alternativet Bun er prod-klar: – Jeg er imponert!

Bun 1.0 er både JavaScript-kjøremiljø, byggeverktøy, pakkehåndterer, transpilator og testbibliotek.

God helg

Som vanlig fokuserer jeg på de negative tilbakemeldingene, ikke de positive. Men det skal sies at det var flere av dem, trivelig nok.

Poenget er at du skal vite at vi tar til oss alle sammen - både tilbameldinger om det som funker, og det som ikke funker. Vi skal gjøre mer av det første, mindre av det siste.

Kjenner jeg oss selv rett, skal vi diskutere resultatene på ukesmøtet i ukesvis framover, og sakte men sikkert bevege oss mot målet. Sånn som vi har gjort det i fem år, nå. 😅

Tusen takk til alle som har fulgt oss, og alle som har kommet til oss i senere tid. Vi er ingenting uten leserne våre, og vi håper du vil være med oss og lage en enda bedre nettavis de neste fem. Har du flere innspill om hvordan vi får det til, har innboksen min på ole@kode24.no døgnåpent - så vi snakkast der!

💘 Ole Petter,
kode24.no

(PS: Gratulerer til Emilie i Stavanger, Ammar på Haslum og Øystein i Mandal som vinnere av litt stæsj som takk for at de var med på leserundersøkelsen!)