JavaZone utsatt igjen - denne gangen til desember

JavaZone 2021 prøver seg nok en gang på ny dato. - Vil bli veldig kjedelig hvis alle må ha faste sitteplasser.

Norges største utviklerkonferanse, JavaZone, ble i 2020 avlyst på grunn av koronapandemien, og erstatta av et nettarrangement.

Dessuten skulle JavaZone 2020 ha et fysisk arrangement i januar 2021, i Oslo Spektrum som vanlig. Men så kom den andre, store smittebølga, og den fysiske konferansen ble derfor utsatt til september.

- Vi håper og tror dette blir mulig, men som vi har lært i disse tider, er det ingen som kan garantere noe som helst 100 prosent, sa JavaZone-leder Anders Karlsen til kode24

Som sagt, så gjort - JavaZone melder nå at arrangementet i september blir utsatt til desember.

"Forsvarlig å utsette"

- Hva er bakgrunnen for at dere nok en gang utsetter JavaZone?

- Når vi arrangerer et JavaZone, ønsker vi å levere et JavaZone vi kan stå inne for. Dette innebærer at vi må kunne være et par tusen personer under samme tak, som da også kan sirkulere rundt; JavaZone vil bli veldig kjedelig hvis alle deltagere må ha faste sitteplasser og ikke kan bevege seg rundt, sier Karlsen til kode24.

«Det er mye som må koordineres ved et JavaZone.»

- Det er mye som må koordineres ved et JavaZone. Dette gjelder partnere, speakere, deltagere som skal planlegge. Det vil være veldig kjedelig om vi kom til etter sommeren og da fant ut at det ikke kommer til å være mulig, fortsetter han.

- Selv om det ser ut til at pandemien kommer mer og mer under kontroll, i takt med at flere og flere blir vaksinerte, synes vi det forsvarlige er å utsette, sånn at vi kan være sikrere på at JavaZone lar seg gjennomføre slik vi alle vil og ønsker.

Tror på vaksinene

- Hva gjør at dere tror det skal gå i desember?

- Vi tror at ettersom tiden går, og flere og flere blir vaksinerte, vil reglene bli slik at det går an å arrangere, svarer Karlsen.

- Vi vil fortløpende vurdere situasjonen, og forhåpentligvis så vil den troen vise seg å være korrekt.