Avlyser JavaZone i januar, satser på september

- Vi mener det var riktig i alle fall å prøve, men dessverre viste det seg ikke å være mulig.

JavaZone 2019, i Oslo Spektrum. JavaZone 2020 er nå avlyst, også den som skulle være i 2021. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
JavaZone 2019, i Oslo Spektrum. JavaZone 2020 er nå avlyst, også den som skulle være i 2021. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

"Slik blir JavaZone VR, og JavaZone 2020 i 2021" skrev kode24 i september.

Etter at den tradisjonelle JavaZone-konferansen i Oslo Spektrum i september 2020 ble avlyst på grunn av koronapandemien, kjørte de VR-konferanse på nett.

Men de skulle altså også ha "JavaZone 2020 i 2021" - en fysisk konferanse i Spektrum i januar.

JavaZone melder nå at også denne er avlyst, etter at koronapandemien er inne i en andre bølge i Norge.

Ville bli dyrt

"Bad news everyone!" skriver JavaZone på Twitter, hvor de annonserte avlysningen.

- Vi er nå kommet til det tidspunktet at hvis vi fortsatt skulle gå for gjennomføring i januar, så måtte vi, og våre partnere, starte med å pådra oss store betalingsforpliktelser, sier JavaZone-leder Anders Karlsen til kode24, og viser til bestilling av utstyr og tjenester.

- Dette mener vi ville vært uansvarlig med tanke på at det er såpass lite sannsynlig at myndighetene tillater oss å kunne gjennomføre JavaZone med den kvaliteten vi ønsker. Med tanke på dette, så hadde vi dessverre ikke noe annet valg enn å avlyse.

Var ikke sikre

- Hvor sikre er dere på at denne faktisk kan arrangeres i januar? spurte vi Karlsen og leder av programkomiteen Jan Erik Robertsen i september.

- Er det noe vi er helt sikre på, er det jo at det ikke er noe som er sikkert. Men vi er optimistiske, og har troen på at det lar seg gjennomføre, svarte de.

- Var det litt naivt? spør vi i dag.

- Det var i april vi tok avgjørelsen om å arrangere JavaZone i januar, svarer Karlsen.

- Vi, og våre partnere ut fra de tilbakemeldingene vi fikk, hadde da et håp om at dette lot seg gjøre. Men vi har hele tiden sagt at vi ville ta en endelig avgjørelse på dette medio november. Vi mener det var riktig i alle fall å prøve, men dessverre viste det seg ikke å være mulig.

«Vi mener det var riktig i alle fall å prøve, men dessverre viste det seg ikke å være mulig.»

September, og på nett

Det skal være solgt "en del" billetter til JavaZone i januar, men alle skal få pengene tilbake, eller mulighet til å heller få billett til JavaZone i september 2021.

For ja - det er nå planen.

- Vi håper og tror dette blir mulig, men som vi har lært i disse tider er det ingen som kan garantere noe som helst 100 prosent. Spektrum er stort, så selv om det skulle være igjen noen restriksjoner når den tid kommer så vil vi kunne arrangere et nogelunde normalt JavaZone, tror Karlsen.

- JavaZone VR var veldig vellykket, med over 2.000 live-seere fra dusinvis av land. JavaBin kommer også til å streame virtuelle meetups utover vinteren og våren.