Herregud, så kjedelig Google-konferansen var!

AI er spennende opp til et visst punkt, men hvor ble det av de virkelig interessante nyhetene for utviklere?

Nesten alt på Google Cloud Next 2024 handlet om AI i en eller annen form. 📸: Google
Nesten alt på Google Cloud Next 2024 handlet om AI i en eller annen form. 📸: Google Vis mer

Denne uken gikk Googles store utviklerkonferanse Cloud Next 2024 av stabelen i Las Vegas. Jeg var ikke der selv, men forsøkte så godt jeg kunne å følge med hjemmefra. På forhånd hadde jeg gledet meg til en masse spennende nyheter om nye teknologier og løsninger vi kunne kaste oss over.

Jeg ble skuffet!

Selvfølgelig var det massevis av nytt som helt sikkert får betydning for utviklere som bygger løsninger i Google-skyen. Som AI-drevne "agenter" som skal gjøre det enklere å lage AI-drevne løsninger for eksempel for kundestøtte, dataanalyse eller andre ting. Eller nye AI-drevne løsninger for sikkerhet, databaser, og en ny kodeassistent som skal utfordre GitHub Copilot.

"Problemet" er at alt, absolutt ALT! handler om AI. Hele åpningstalen til Google Cloud-sjef Thomas Kurian handlet om AI i alle mulige former.

I oppsummeringen redaksjonen fikk fra Googles PR-byrå her i Norge var det nevnt åtte høydepunkter fra Cloud Next. Alle hadde med AI å gjøre. "AI-drevne agenter", "AI-optimalisert infrastruktur", "AI-drevet sikkerhet", "AI for data", nå har det kommet enda en ny AI-modell, AI blablabla...

«Kanskje de faktisk lanserte en masse spennende, og at jeg bare ikke har klart å finne nålen i AI-høystakken?»

Jeg skjønner at AI kommer til å være en viktig del av utviklernes hverdag fremover, og har ingenting i mot AI. Tvert imot gleder jeg meg til å se alt det morsomme utviklere kommer til å bygge ved hjelp av AI fremover.

Men samtidig er jeg temmelig sikker på at ganske mange av kode24s lesere er utviklere som ikke bare driver med AI. Kanskje de bygger en web-app, lager en nettside, koder en backendløsning, eller lager ett eller annet system som ikke på død og liv må bruke AI til alt.

Hadde det ikke vært gøy med noen andre nyheter også? Oi, Google har funnet opp et nytt programmeringsspråk! Se her – nå kommer det et nytt rammeverk som gjør oppgave X ti ganger enklere! Eller nå har det blitt BILLIG å bruke Google Cloud!

Eller kanskje de faktisk lanserte en masse spennende, og at jeg bare ikke har klart å finne nålen i AI-høystakken?

Ukas beste saker på kode24:

🍑 Jubler over Laravel 11: – Hvis du er lei av å slåss med TypeScript

PHP-rammeverket Laravel fikk nylig en stor oppdatering. Helge Sverre Hessevik Liseth mener flere JavaScript- og TypeScript-utviklere bør gi rammeverket en sjanse.

👠 Alle vil ha signals, nå kan det bli standard i JavaScript

Løsningen som brukes for reaktivitet i rammeverk som Preact, Angular, Solid.js, og etter hvert Svelte, kan bli standard-funksjonalitet i JavaScript.

🥏 Googles nye kode­assistent utfordrer GitHubs Copilot

Lanseringsbonanza i gang på Google Cloud Next-konferansen i Las Vegas.

🥬 Nå vil Google få bedrifter til å betale for Chrome

Lanserte Google Chrome Enterprise Premium med AI-baserte sikkerhetsfunksjoner.

🌰 OpenTofu beskyldes for å ha "stjålet" TerraForm-kildekode

Lagde Terraform-alternativ etter at HashiCorp endret lisens. Nå rasler HashiCorp-advokatene med sablene.

🐯 Bransjen, Branding og Bullshit

Det er en skikkelig ukultur i norsk konsulentbransje, mener Axel Holene.

📔 Bygde Threads på bare fem måneder – teknisk gjeld fra første dag

Meta-utviklerne brukte Instagram-kodebasen som utgangspunkt for å komme raskt i mål, men angrer på noen valg.

🍬 Slik koder TV 2 for en haug ulike plattformer

Hvordan lager du apper som skal fungere på ikke bare iOS, Android og Web – men også på et stort antall gamle og nye TV-er? Teamet bak TV 2 Play forteller hvordan.

🍼 Få bruker Umbraco i Norge. Det vil Lars-Erik gjøre noe med

"I 2012 møtte og forelsket jeg meg i Umbraco" skriver Lars-Erik Aabech, og viser deg hvorfor du også bør vurdere .NET-CMS-et.

God helg

Jeg er som sagt ikke imot AI, og bruker AI hver dag når jeg koder. Github Copilot – eller Codeium som jeg selv sverger til – har blitt et uunnværlig verktøy som gjør at jeg kommer raskere i mål med det jeg skal lage.

Og jeg ser absolutt nytten i flere AI-drevne tjenester vi utviklere kan kjøpe fra Google Cloud, Azure eller AWS for å bygge smartere og bedre applikasjoner. Men kanskje de som arrangerer konferanser neste gang kan prøve å la litt mer av programmet handle om noe annet enn AI? Bare litt?

Ønsker deg en god helg – med eller uten AI!

– Kurt 🤓