Googles nye kode­assistent utfordrer GitHubs Copilot

Lanseringsbonanza i gang på Google Cloud Next-konferansen i Las Vegas.

Google har lansert Gemini Code Assist, en AI-assistent som utfordrer blant annet GitHub Copilot. 📸: NTB / Reuters
Google har lansert Gemini Code Assist, en AI-assistent som utfordrer blant annet GitHub Copilot. 📸: NTB / Reuters Vis mer

Denne uken går Googles store Cloud Next-konferanse av stabelen i Las Vegas, og allerede før åpningskeynoten tirsdag klokken 18 norsk tid begynte nyhetene å renne inn. Ikke helt uventet handler veldig mye om AI i ulike former.

En av nyhetene er Gemini Code Assist, som ifølge Google er en videreutvikling av Duet AI for utviklere, som selskapet lanserte i fjor høst.

Gemini Code Assist går rett i strupen på kodeassistenter som GitHub Copilot ved at den gir utviklere et verktøy for fullføring av kode og en AI-chatbot der utviklere kan be om hjelp med koderelaterte spørsmål.

Google Gemini Code Assist er en AI-assistent for blant annet VS Code og JetBrains-IDE-er. 📸: Google
Google Gemini Code Assist er en AI-assistent for blant annet VS Code og JetBrains-IDE-er. 📸: Google Vis mer

Nyeste Gemini 1.5 Pro

Gemini Code Assist er basert på Gemini 1.5 Pro, som er Googles kraftigste generative AI-modell. Modellen støtter 1 million "tokens", som betyr at den kan ha oversikt over rundt 30.000 kodelinjer av gangen.

Code Assist fungerer i Google Cloud Console, i tillegg til at den kan integreres med populære kodeeditorer som Visual Studio Code og JetBrains-editorer.

Ifølge Google kan Code Assist holde full oversikt over hele kodebasen, slik at du kan utføre store endringer på tvers av all koden. Dette kan være for eksempel å legge til ny funksjonalitet, oppdatere avhengigheter på tvers av ulike filer, hjelpe til med versjonsoppgraderinger, gjennomgang av koden, og mye annet.

Denne funksjonaliteten er foreløpig i en privat forhåndsvisningsversjon.

Skreddersy med egen kodebase

En annen ting som også foreløpig bare er tilgjengelig i en lukket forhåndsvisningsversjon er muligheten til å gi Code Assist tilgang til private kodebaser for å skreddersy Code Assist til å hjelpe utviklere med kontekst-avhengig kodegenerering.

Private kodebaser kan enten ligge på egne servere (on-prem), hos Gitlab, GitHub, Bitbucket, eller også på tvers av flere ulike repoer.

Google har også annonsert at de forbedrer Gemini Code Assist med data fra samarbeidspartnere som Datadog, Stack Overflow, HashiCorp, Elastic, Redis og mange andre.

Åpningskeynoten fra Google Cloud Next kan følges her: