Sånn skal Google Duet AI gjøre livet lettere for utviklere

Storstilt AI-lansering på Google Next'23.

Duet AI ble først annonsert i mai. Nå utvides tjenesten og vil gjennomsyre nesten alt Google driver med i Google Cloud. 📸: Google
Duet AI ble først annonsert i mai. Nå utvides tjenesten og vil gjennomsyre nesten alt Google driver med i Google Cloud. 📸: Google Vis mer

Googles årlige Cloud Next-konferanse går av stabelen denne uken i San Francisco, for første gang siden pandemien som en fysisk konferanse.

På en lukket pressevisning i forkant av konferansen fikk kode24 en gjennomgang av de viktigste nyhetene. Så godt som alt handlet om AI i en eller annen form.

Noe av det mest interessante for utviklere er at Googles Duet AI-tjeneste, som de annonserte i mai, blir integrert nesten overalt i Google Cloud-plattformen.

– Duet AI er en kritisk del av Googles AI-satsning, og revolusjonerer måten våre brukere jobber med Google Cloud, sier Brad Calder, sjef for Google Cloud.

Sånn skal tjenesten gjøre livet til utviklere enklere:

#1: Refaktorere gammel kode

Duet AI har vært tilgjengelig for testbrukere siden mai, men blir nå utvidet med enda flere muligheter.

Ifølge Google skal Duet AI gi "ekspert-assistanse" på alle områder av programvareutvikling, og være tilgjengelig veldig mange steder i Google Cloud.

«Som eksempel nevner Google at man nå automatisk kan få skrevet om kode fra C++ til Go.»

Med Duet AI kan utviklere bruke naturlig språk for å forstå kompleks kode, og få hjelp til å skrive kode, lage teste eller designe og publisere API-er.

En av nyhetene som nå annonseres er hjelp til modernisering av applikasjoner. Dette innebærer typisk at man må refaktorere kode fra ett språk til et annet. Ifølge Google er dette dyrt og kan ta måneder, men skal altså gå mye raskere med Duet AI.

Som eksempel nevner Google at man nå automatisk kan få skrevet om kode fra C++ til Go.

#2: Lære av bedriftens kodebase

En annen nyhet Google tester ut sammen med noen utvalgte kunder, er at Duet AI kan læres opp fra bedriftens egne biblioteker og kodebase.

På den måten kan Duet AI komme med kodeforslag der den tar hensyn til denne konteksten.

– Du kan for eksempel spørre Duet AI om å generere kode for en funksjon som finner alle produkter under 10 dollar i bedriftens produktkatalog. Da vil den lage en funksjon basert på bedriftens klasser og metoder som brukes til å interagere med produktkatalogen.

#3: Dataanalyse og databaser

Med Duet AI kan man bruke naturlig språk for en rekke ulike tjenester i Google Cloud Console for å raskere finne informasjon om hvordan man utfører ulike oppgaver.

Det kan for eksempel være informasjon om konfigurasjon av infrastruktur, om hva som er beste praksis for utrulling av applikasjoner, samt ekspertråd om hvordan man optimaliserer ytelse og kostnader.

Med Duet AI i BigQuery skal du få hjelp med å skrive både SQL-spørringer og Python-kode, og du kan få forklart SQL-spørringer med naturlig språk.

Duet AI i Cloud Spanner, AlloyDB og Cloud SQL skal gjøre det enklere å jobbe med databaser. Duet AI i tjenesten Database Migration Service (DMS) skal også gjøre det enklere å modernisere databaser, for eksempel hvis du trenger hjelp til å migrere fra Oracle til AlloyDB eller fra Oracle til Cloud SQL for PostgreSQL.

#4: Hjelpe med sikkerheten

Google mener også at kunstig intelligens kan bidra til bedre sikkerhet, og annonserer derfor Duet AI for tre av sine sikkerhetsprodukter:

Mandiant Threat Intelligence, Chronicle Security Operations og Security Command Center.

Duet AI i disse løsningene er nå tilgjengelig som en forhåndsvisningsversjon.

#5: Kan gå i møtene dine

Duet AI brukes ikke bare i Google Cloud, men også for Google Workspace (tidligere G Suite).

Flere av Duet AI-funksjonene har blitt introdusert tidligere i år i blant annet Gmail og Google Docs, men Google har likevel et par nyheter på lur til Next'23-konferanse.

Duet AI kan delta i videomøtene for deg, og sende deg en oppsummering etterpå. 📸: Google
Duet AI kan delta i videomøtene for deg, og sende deg en oppsummering etterpå. 📸: Google Vis mer

Er du en utvikler som helst vil utvikle i stedet for å delta i møter, er kanskje Duet AI i Google Meet nyheten du vil sette mest pris på:

Med Duet AI i Google Meet kan du få AI-en til å delta i møtet i stedet for deg. AI-en vil i løpet av videomøtet ta notater fra møtet og sende dem til deg etterpå. Den kan til og med oversette til 18 ulike språk.

Duet AI skal bli tilgjengelig for alle senere i år.