Fortviler før eksamen – vet ikke om AI er lov

– Jeg er svært bekymret for at uten tiltak vil misbruk av teknologiske løsninger kunne bryte ned tilliten, sier Oslos byråd.

Vallhall Arena i Oslo var en av flere steder som ble benyttet som eksamenslokale våren 2020, under strenge koronaregler. 📸: Lise Åserud / NTB
Vallhall Arena i Oslo var en av flere steder som ble benyttet som eksamenslokale våren 2020, under strenge koronaregler. 📸: Lise Åserud / NTB Vis mer

Oslo kommune ber regjeringen komme med informasjon om hvordan de skal forholde seg til kunstig intelligens (KI) under gjennomføringen av vårens eksamen.

– Utviklingen av teknologi går raskt, og nasjonale myndigheter må komme på banen med vurderinger og tiltak som sikrer en trygg og rettferdig eksamensgjennomføring i vår, sier Julie Remen Midtgarden (H) som er byråd for utdanning, i en pressemelding.

Svært bekymra

– Jeg er svært bekymret for at uten tiltak vil misbruk av teknologiske løsninger kunne bryte ned tilliten til vurderingsformene våre i skolen, og særlig eksamen, sier Midtgarden (H) videre.

Hun sier byrådet i Oslo mener regjeringen er bakpå i arbeidet med å planlegge for gjennomføring av eksamen.

– Elevene våre må få tid på seg til å tilpasse seg eventuelle endringer med eksamen. En rettferdig og kvalitetssikret eksamen er viktig for elevenes rettssikkerhet og like muligheter til å vise sin oppnådde kunnskap, sier Midtgarden.