Dette kommer i ES2022

forrigeUke i frontend: En diskutabel endring i Chrome, Stackoverflow-survey og ES2022-nyheter.

Dette var uken for fine release-notes ❤️, god (git-)hygiene 🧽, og søt ubesluttsomhet 🤷♀️. Og 9 016 ting skjedde i frontend-verdenen!

Stack overflow developer survey!

Forrige uke kom svarene mange kanskje ikke hadde ventet på, men leste om likevel! Resultatene fra Stack overflows årlige utvikler-survey ble presentert. Proppfull av interessant statistikk av og for utviklere.

https://insights.stackoverflow.com/survey/2021

Spesielt spennende å se denne gangen var blant annet at JQuery ikke lenger troner lista over web-rammeverk, slik det gjorde i fjor🥈. Nå er det nemlig React.js som er på toppen. Og det syns i hvert fall jeg er ganske ålreit ⚛️

Diskutabel deprecation 😬

Folka i Chrome satte utvikler-twitter i fyr og flammer, da de annonserte at de fjerner muligheten for å bruke API for prompts (alert, confirm og prompt) fra iframes. Planen på litt lengre sikt er å fjerne disse helt. Selv med ryddig forklaring og gode intensjoner er ikke alle like fornøyde:

Mye av problemet er knyttet til den utbredte bruken av nettopp dette APIet i tutorials i flere sandbox-miljøer 🧑🏫, mens andre peker på hvordan presedens det setter hvis man tillater utviklerene av browsere å fjerne API-er. Chrome har heldigvis gitt utviklere en god uke til, før det går ut i produksjon. Hvis dette gjelder deg, har du fram til 15. August på å ordne opp!

Hva er planen for ES2022? 🤔

Det er duket for masse spennende i den neste versjonen JavaScript. Blant annet ligger det an til at klasser og RegExp-APIet får en del kvalitetstid. Top-level await står også på (festival)plakaten for ES2022. Den foreløpige speccen er ikke nødvendigvis lettlest 🥴. Heldigvis finnes det noen som gjør jobben litt lettere!

https://yagmurcetintas.com/journal/whats-new-in-es2022

👆 Dette er blogpost som forklarer hvordan prosessen rundt forslag foregår, headlinerene til de tidligere versjonene og en oppsummering av litt snacks fra den neste versjonen. Her er det altså bare å glede seg! 😊

Aaand that’s that! 👋 Vi sees neste uke!