Har du noen gang lest ECMAScript-spec-en?

ForrigeUke: Lynkurs til overveldende spesifikasjon, Cypress-støtte i Firefox og Edge, React Router v6 og ukas boktips. 💡

📸: Vanessa Bucceri / Unsplash
📸: Vanessa Bucceri / Unsplash Vis mer

Dette var uken hvor Tailwind CSS har fått enda mer hype på Twitter, jeg leste om hvordan man kan tydeliggjøre teknisk gjeld 💸 og jeg fikk endelig startet skisesongen. ⛷

Og 1192 ting skjedde i frontend-verdenen!

Sett deg inn i spesifikasjonen 🤓

Historien til JavaScript er spennende.

Da Brendan Eich lagde språket kalte han det Mocha. Det fikk senere navnet JavaScript for å appellere til Java-utviklere og fordi “script” var en populær betegnelse på lettvekts-programmer på den tiden. Nå er det offisielle navnet på språket, som er spesifisert av TC39, faktisk EcmaScript.

Med andre ord, JavaScript koden man kjører i nettleseren (eller med Node) er en implementasjon av denne spesifikasjonen. Å lese denne spesifikasjonen kan være ganske overveldende. Denne artikkelen tar for seg en liten del av spesifikasjonen og hvordan man leser den.

Cypress har (snart) støtte for Firefox og Edge

Ende til ende testing kan være smertefullt. Jeg husker godt første gang jeg brukte et rammeverk som støttet seg på Selenium for å gjøre ende til ende testing. Ikke et godt minne.

Cypress jobber for å gjøre denne opplevelsen bedre. Med god dokumentasjon, gode tutorials og støtte for to nye nettlesere er de godt på vei.

React Router v6 er ute i alpha 🚨

Med denne utgivelsen er vi et stort steg nærmere å endelig få tilbake “nested routes” som vi hadde i v3. Størrelsen på biblioteket har blitt drastisk redusert og er ikke på mer enn 1.7kB etter gzip og minifisering.

NB! Utgivelsen er fremdeles under arbeid, men sjekk ut migrasjonsguiden for å se hva som kreves for å oppgradere når den tid kommer.

Ukens boktips 📖

Jeg avslutter denne ukens oppsummering med et rykende ferskt boktips. Andre utgave av første bok i bokserien “You don’t know JS (yet)” er ute og jeg har i skrivende stund akkurat blitt ferdig med første kapittel.

Den observante følger har kanskje lagt merke til at vi har oppdatert beskrivelsen av ForrigeUke. Vi har utvidet scopet til å inkludere hele frontend-spekteret, og ikke bare React.

Dette var alt for denne ukens <ForrigeUke />! Håper dere likte det, også skrives vi igjen snart! 👩💻