- De få som har VR-briller bruker dem nesten aldri

Hvorfor VR feiler, nytt Starwars-spill, hissige AI NPC-er og "hemmelig" Lego-rom i ukas Lørdagsgodt.

Uggghh... Nå begynner det å bli ubehagelig varmt inne i Oslogryta - og varmere kan det bli, som følge av værfenomenet El Nino. Er du en av dem som jubler over søreuropeiske tilstander her i nord, ville jeg ha sjekka ut podkastepisoden under. Fordi de høye globale temperaturene kan føre til økte matpriser, og alle slags mulige kriser.

Og apropos varme: Få ting som er bedre enn å sitte inne i skyggen med en kald cola i hånden og se på alt det kjekke lørdagsgodtet vi har raska sammen!

😮 Fremtidas generative NPC-er

Ole Petter:

Alle som har spilt dataspill veit hvor teit det blir etter den hundrede gangen en vakt sier at han har vondt i kneet etter en pilskade. Spillfigurer finner naturlig nok aldri på nye ting å si, hverken til deg eller hverandre.

Men det kan de nå, med OpenAI og GPT og sånt! Både for å snakke med deg, men enda artigere, med hverandre.

Det skal sies; det tar typ fire sekunder før de svarer, og av en eller annen grunn er alle veldig hissige og lite pratevillige. Akkurat som i virkeligheten, si?

😍 Drømmelageret!

Jørgen:

Bli med på tur inn i lageret til LEGO som ikke er åpen for publikum, men brukes som research av LEGO-ansatte.

Det ligger i LEGO-byen Billund i Danmark.

🎮 Ferdigstiller 40 år gammelt spill

Kurt:

Det er sikkert mange som sliter med å få fullført hobbyprosjektene sine, men etter 40 år er det kanskje på tide å bli ferdig. Det synes også Mike Brixius.

I 1984 begynte Mike på et RPG-spill for Commodore 64, skrevet i maskinkode. Nå angrer han på at han aldri gjorde det ferdig, og har bestemt seg for å fullføre oppgaven. Heldigvis hadde han tatt vare på svære bunker med utskrift av maskinkoden med notater, og håndtegnede kart over spillet.

Sjekk videoen og se hvordan Mike tar i bruk VS Code og moderne utviklerverktøy for å ferdigstille et 40 år gammelt hobbyprosjekt.

💘 Ny Kaizerslåt!!!

Mattis:

Endelig er dagen her, Kaizers Orchestra har sluppet sin første låt på evigheter. Og den er rimelig catchy!!!

💡 Kul dekompilering av Lego-spill

Ole Petter:

Å dekompilere dataspill, å grave seg ned i hvordan de er lagd, er alltid spennende.

Og nå har en fyr bestemt seg for å gjøre det med... Lego Island?

Jaja, hvorfor ikke. Blant annet får du høre mye artig om hvor bakoverkompatibelt Windows faktisk er, noe den sjeldent får så mye skryt for.

☕ Ny fet AeroPress

Jørgen:

AeroPress er en kaffemaskin som fortsatt fascinerer meg. Det er på en måte nerdenes kaffemaskin, basert på rar fysikk.

Nå har de kommet med en ny transparent variant som visstnok aldri skal få fargen ødelagt av kaffe, med et magisk materiale.

Sjekk ut denne videoen hvor de går over hvordan det funker, og forklarer litt om historien bak AeroPress.

🕶️ Derfor failer VR

Kurt:

Store teknologiselskaper har investert milliarder i VR – virtuell virkelighet – men likevel har VR aldri virkelig slått an. Kanskje Apples kommende Vision Pro-briller vil endre på det, men med en prislapp på rundt 40.000 kroner har jeg mine tvil.

Ifølge denne interessante videoen om hvorfor VR ikke lykkes, bruker de få som har VR-briller nesten aldri brillene sine.

🤩 Vakker visning av Star Wars-spill

Mattis:

Star Wars Outlaws er et av spilla jeg skikkelig gleeeeder meg til. Denne uka kom deg også en video av hvordan spiller funker. Og det ser rålekkert ut!

📺 Tragisk om norsk datamaskin-industri

Ole Petter:

Hvorfor har ikke Norge noe skikkelig datamaskin-industri? Vi hadde jo Norsk Data med de fete Tiki-maskinene og gode greier?

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke kan Norsk Data-historien særlig godt, men nå kan jeg den litt bedre, takket være en fyr som virkelig har lest seg opp. Spennende - og til tider tragisk.