Daniel (36) til Novacare:
- Begynte med HTML, Frontpage og ASP

Daniel Fjeldstad er ny frontend-utvikler hos Novacare.

Daniel Fjeldstad har starta som frontend-utvikler hos Novacare.
Daniel Fjeldstad har starta som frontend-utvikler hos Novacare. Vis mer

36 år gamle Daniel Fjeldstad har starta som frontend-utvikler hos Novacare.

- Jeg tok kontakt med en av utviklerne som allerede jobbet i Novacare på Facebook for å diskutere litt fag. Derfra ble det intervju med Kjetil. Bedriftskulturen og idéene Novacare er bygget på virket veldig interessant. Det er et solid selskap som gjør mye riktig, skryter Fjeldstad i en inn/ut-melding til kode24.

- Å jobbe hos Novacare betyr også at jeg blir en del av et dyktig team som jeg kan utvikle meg sammen med, noe jeg ser på som veldig positivt.

Fra Frontpage til PHP

- Hvordan begynte du med koding? spør Novacare sin nyansatte.

- På begynnelsen av 2000-tallet var jeg utplassert hos en lokal IT-bedrift i Moss. Der ble jeg introdusert for enkel HTML-koding, Frontpage og ASP, svarer Fjeldstad i inn/ut-meldinga.

- Siden har det bare blitt mer og mer avansert koding i form av PHP og Javascript, med CMS-løsninger som for eksempel Wordpress og WooCommerce. Etter hvert ble det tydelig at det var skillet mellom det tekniske og kreative som var min lidenskap. Jeg brukte derfor mye tid på å fordype meg i frontend og alt av tilhørende språk, rammeverk og verktøy,

Sjakk og hund

- Hva syns du er det mest spennende akkurat nå?

- Det skjer alltid mye spennende innenfor frontend-verdenen, og det jeg syns er mest interessant er utviklingen innenfor ulike designverktøy, som for eksempel Tailwind. Dette er verktøy som forenkler hverdagen til frontend-utviklere.

- Hva liker du å gjøre når du ikke er på jobb?

- På fritiden bruker jeg mye tid med samboeren min og hunden vår. Før pandemien pleide jeg å spille i en sjakklubb, men det har blitt lite muligheter for det i det siste. Ellers bruker jeg tid med familie og venner, samt gaming. Da går det mest i action- og strategispill på PC.