Chip-allianse mellom Sør-Korea og Nederland

Målet er å styrke produksjonen av databrikker.

Det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap siterer president Yoon Suk-yeols (bildet) kontor på at han under et besøk til Nederland neste uke vil besøke ASML. 📸: Kin Cheung / AFP)
Det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap siterer president Yoon Suk-yeols (bildet) kontor på at han under et besøk til Nederland neste uke vil besøke ASML. 📸: Kin Cheung / AFP) Vis mer

Sør-Korea og Nederland, to av de ledende aktørene i det globale databrikkemarkedet, ønsker å gå sammen for å styrke produksjonen, ifølge sørkoreanske medier.

Det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap siterer president Yoon Suk-yeols kontor på at han under et besøk til Nederland neste uke vil besøke ASML.

Verdens ledende

Selskapet er verdens ledende produsent av litografiutstyr som er sentralt i produksjonen av databrikker, og Yoon ønsker å styrke samarbeidet om forsyningskjeder.

ASML er leverandør til de sørkoreanske databrikkeprodusentene Samsung og SK Hynix, og selskapet skal investere 240 milliarder won, 2 milliarder kroner, i å bygge en fabrikk i landet, ifølge Yoons kontor.

Yoons statsbesøk blir det første fra en sørkoreansk president til Nederland siden de to landene knyttet diplomatiske bånd.