Blir nervøs av disse 3 smilefjesene: - Slutt å blunke!

- Her er de tre trynene jeg gjerne ser at folk slutter å bruke, skriver Ole Petter i ukas nyhetsbrev.

Hva betyr en fyr som sitter sånn her? Tommel opp? Tommel ned? At han prøver å sjekke deg opp? 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Hva betyr en fyr som sitter sånn her? Tommel opp? Tommel ned? At han prøver å sjekke deg opp? 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Da Jørgen og jeg tok en personlighetstest på kode24-timen en gang, ble ikke resultatet spesielt sjokkerende:

Jeg var ganske så planmessig, og ganske så nevrotisk.

Dette fører til diverse trøbbel. Blant annet at jeg kan være littegranne hypersensitiv for hva folk EEEGENTLIG mener når de sier, gjør eller skriver ting.

I så måte, er ikke bruk av smilefjes min favoritt.

Her er de tre trynene jeg gjerne ser at folk slutter å bruke - eller gir meg en god forklaring på hvorfor de bruker:

🙂

Ifølge Emojipedia, som er den høyeste autoriteten hva gjelder emojikunnskap, er dette en såkalt "slightly smiling face". Ifølge Jørgen, som er en hyppig bruker, er det også ofte denne programmer gjør om ":)" til, dessverre.

For problemet ligger i navnet; hvorfor "slightly" smiler du, bare? Hvorfor smiler du ikke skikkelig? Det er noe overbærende, nedlatende og til tider passivt agressivt ved å smile litt.

Her får jeg faktisk støtte av Emojipedia, for de sier at den kan bety "a wide range of positive, happy, and friendly sentiments", men også være "patronizing, passive-aggressive, or ironic, as if saying This is fine when it’s really not".

Slutt å smil litt, smil heller skikkelig, om du først må påpeke til folk hva slags ansiktsuttrykk setningen bør leses med.

😉

Emojipedia kaller den "winking face", og det er atså det gode, gamle blunkefjeset. Og som i det virkelige liv, blunker man kanskje om man vil påpeke en spøk, ironi, noe skjult, eller flørting.

Det er bare gamle menn som blunker til meg i det virkelige liv, men på Slack og i eposter er virkeligheten en annen. Det siste blunkefjeset jeg mottok var i en epost som sa "Takk, OP 😉 ".

At det var? Du mener ikke egentlig å takke meg, var det ingenting å takke for? Eller er det forkortelsen "OP" du mener er litt teit? Eller flørter du med meg?

Slutt å blunke til folk, om du ikke veit nøyaktig hvordan blunkinga di oppfattes. Og det er det gode sjanser for at du ikke veit.

😛

En annen klassiker er geipefjeset, eller "face with tongue", som Emojipedia kaller den. Også denne skal vel i utgangspunktet angi at man mener noe annet enn det man skriver, at alt bare var tull.

Men for det første ser fjeset ganske forstyrrende ut. Du viser meg et menneske som ser meg dypt inn i øya mens det stikker ut tunga så mye det bare klarer. Det er en sjuk ting å gjøre.

Viktigere; også her misbrukes smilefjeset i hytt og gevær. Mange bruker det når de selv synes de har sagt noe morsomt, eller i stedet for en god, gammal "hehe". Et kjapt Slack-søk viser at den mest brukte frasen er "ja 😛", hva nå enn det betyr.

Slutt å vise fram tunga di til meg, og stol heller på at jeg selv skjønner når du kødder.

ukas beste saker på kode24.no:

💪 Grep for mer effektiv arbeidsdag: - Vi har sjelden møter før lunsj!

- Slik at vi kan jobbe effektivt med våre pågående oppgaver, forteller Ukas koder Jon Breivik Smebye, utvikler i Appfarm.

💘 TypeScript 5.2: - Én feature setter jeg veldig pris på

Ukas viktigste frontend-nytt: React Native 0.72, Styled Components 6, elegante modaler på webben, TypeScript 5.2 beta og TypeScript-triks.

🦠 Nå har iPhone-en vår stoppa å spore smitte - ett år etter Smittestopp-stopp

- Dette er ikke noe de enkelte lands myndigheter styrer eller påvirker, mener FHI.

🤷 Twitter innfører lesegrense: - Så lag heller noe selv, for svingende!

Twitter gjør nok et overraskende grep, og Vegar Norman har løsningen: - Skaff deg din egen plattform, som du kontrollerer!

🤖 Advarer mot å la brukerne selv chatte med AI: - De kan ikke prompt engineering

- Ved å inkludere forhåndsdefinerte prompter kan brukere få en enklere start på interaksjonen med språkmodellene, tipser Mathilde Haukø Haugum.

😢 Nå har Meta lansert Threads - men ikke i Norge

Meta har informert datavernkommisjonen i Irland om at de ikke har planer ennå om å lansere tilbudet i EU.

🔍 Sjekka 5 myter om Rust: - Treig bygging, lett å lære, bedre kode

1.000 utviklere i Google har svart på deres opplevelser. Og de er overveldende positive.

⚖️ Dette betyr EUs nye AI Act for norske utviklere

Loven innebærer krav til hvordan AI-systemer skal dokumenteres, testes og rammeverk, forklarer ekspertene.

🔥 De 3 farligste sårbarhetene i 2023: - Bruk Rust!

Den farligste har du kanskje aldri hørt om, ettersom det ikke er en klassisk web-sårbarhet, mener ekspert.

🐱 Nå er det ulovlig å avle katterasen til Finn.no-pusen

Ifølge Mattilsynet er avl på katterasen scottish fold i strid med dyrevelferdsloven.

god helg

Nå har jeg faktisk spist lunsj med en bruker av 😉-fjeset. Han sa at han brukte det for å spre god stemning, og for å ikke bruke det samme smilefjeset, hele tida.

Det er ikke godkjent bruk av 😉, så han skal slutte med det umiddelbart, lova han.

Så da sier jeg meg fornøyd med ukas nyhetsbrev, jeg. 🙂

God helg! 😛

💘 Ole Petter,kode24.no