TypeScript 5.2: - Én feature setter jeg veldig pris på

Ukas viktigste frontend-nytt: React Native 0.72, Styled Components 6, elegante modaler på webben, TypeScript 5.2 beta og TypeScript-triks.

Caroline Odden oppsummerer frontend-uka i ForrigeUke. 📸: Bekk / kode24
Caroline Odden oppsummerer frontend-uka i ForrigeUke. 📸: Bekk / kode24 Vis mer

Dette var uken for humor på Twitter 🍿, hvor en kones kjærlighet ble bevist ❤️, og hvor det stadig blir vanskeligere å fornærme folk i 2023 🔥. Og 1 976 ting skjedde i frontend-verdenen!

React Native 0.72

Vi har akkurat oppdatert til å bruke versjon 0.71 av React Native på jobben for et par uker siden, så da var det jo på tide med en ny React Native versjon slik at vi ligger bakpå igjen! 🧠

Neida, dette er en fin release med et par breaking changes som inneholder blant annet renaming av et par gamle pakker (react-native-community blir react-native) og fjerning av utdaterte komponenter.

Det nye og viktigste som er med i denne utgivelsen er muligheten for symlinks i monorepoer og pakkeeksportering! Sjekk ut mer detaljer om utgivelsen her.

Styled Components versjon 6 🚀

Forrige uke kom versjon 6 av Styled Components biblioteket! Nå kan du fjerne @types/styled-components da biblioteket endelig kommer med sine egne typer. Et par andre ting som er med navneendringer ( $as blir as osv.) og fjerning av automatisk prop-filtrering. Sjekk ut mer om versjon 6 her.

Elegante modaler på webben ✨

Devon Govett har laget en modal man kan bruke på en nettside som gir deg skikkelig iOS følelsen!

Ved å bruke React Aria Components og animasjonsbiblioteket Framer Motion har han laget en modal som virker skikkelig smooth og responsiv. Han bruker en håndfull komponenter som Modal og Dialog fra React Aria Components, og litt animasjonsmagi med useTransform og useMotionValue fra Framer Motion som får det til å se ut som dette er en native app og ikke en standard webside 🤩.

Så nå kan du få komponenter som både er universelt utformet OG har fine animasjoner 🤯. Sjekk ut koden her:

TypeScript 5.2 beta

Er du litt fremoverlevnt og lyst til å teste ut betaversjonen av TypeScript er nå versjon 5.2 klar for testing.

En feature som jeg setter veldig pris på som kommer er enklere union av lister. I stedet for å måtte skrive Array som jeg syntes er en ganske stygg syntaks, kan man etter hvert skrive string[] | number[] 🎉.

Det er også et par andre nyttige features som mulighet for å delvis navngi tupler som ikke før var mulig, autocomplete i objekter selv om du mangler komma-tegn, og masse annet gøy. Sjekk ut hva mer som kommer i neste versjon av TypeScript her:

Enda mer TypeScript

Min favorittperson innenfor typet JavaScript er Matt Pocock som alltid krydrer Twitter-feeden min med kjekke TypeScript tips.

Denne gangen har han kommet med et praktisk lite triks for autocomplete der du har typer som kan tillate et sett med strenger og fortsatt ha mye frihet.

Ved å definere et par tekststrenger og så legge på (string & {}) (grusom syntaks) kan man åpne opp for en vilkårlig teksstreng men samtidig få noen hint til hva man kan fylle inn. Alt for å forbedre utvikleropplevelsen! Sjekk ut trikset under her:

Det var alt for denne uken, vi sees! 🙋