Apple-gründer Steve Wozniak deler video om ny romfart-startup

Arkitekten bak Apples første maskiner skal visstnok satse på opprydding av rom-søppel.

Apple-grunnlegger Steve Wozniak sier han skal starte et nytt romfart-selskap. 📸 : NTB / Scanpix<script async="" src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
Apple-grunnlegger Steve Wozniak sier han skal starte et nytt romfart-selskap. 📸 : NTB / Scanpix Vis mer

Steve Wozniak, kjent som en av medgründerne av Apple og hovedarkitekt bak deres tidlige datamaskiner, tweet-et i går at han har startet et nytt romfart-selskap.

"Et privat romfart-selskap starter, ulikt noe annet", lyder tweet-en.

I tillegg lenker han til en ti minutter lang video om selskapet.

Hollywood trailer

I en Hollywoodsk-trailer med dyp fortellerstemme, som inneholder alle klisjéer om jordkloden fra nordlys i Norge til tornadoer i Oklahoma, legges det frem et budskap om at vi alle må stå sammen. Og at sivilisasjonen skal nå langt.

Uten at vi få forklart så veldig nøye hvordan Privateer Space, som Wozniak sitt nye selskap heter, egentlig skal bidra til dette.

Frustrert kommentarfelt

Og det er nettopp dette kommentarene under tweet-en handler om.

"Jeg misliker sterkt reklamer som ikke forteller deg noen ting. Dette ser ut til å bare være markedsførings-prat uten innhold", skriver bruker Kee Nethery.

En annen bruker parerer med å forklare at selskapet visstnok skal annonsere mer på AMOS i Hawaii, en romfartskonferanse satt til et stort observatorie på Maui, som starter i dag.

Ryktene skal ha det til at firmaet skal fokusere på rydding av rom-søppel, forteller bruker Danny Jones.

Flere gründeridéer

Wozniak forlot Apple allerede i 1985, og har siden den gang hatt en serie med startups. Hans første var CL 9, verdens første programmerbare universalfjernkontroll.

Senere etablerte han GPS-selskapet Wheels of Zeus med Alex Fielding, konferansen Silicon Valley Comic Con, og onlineskolen Woz U. I 2020 startet han selskapet Efforce, som skal fremme økologisk-vennlige prosjekter.

Det er med andre ord ikke helt usannsylig at "Woz" vil satse på bedring av miljø, i rommet.

Wozniak forlot forøvrig aldri Apple helt, og skal fortsatt motta rundt 120.000 dollar i stipend fra selskapet i året.