- Drømmen er at Apple vil prate om AR-briller i kveld

Men apputvikler Petter Klingen Wright i Shortcut tror vi får se helt andre ting enn Apple Glasses i kveld.

I kveld kl 19:00 er det klart for Apples første høstlansering, kalt "California Streaming". Det er altså et strømmet arrangement det legges opp til i år igjen. Uten at det ser det ikke ut til å ha lagt en demper på lanseringene.

Det ryktes alt fra nye klokker til AR-briller. Apputvikler Petter Klingen Wright i Shortcut har ikke helt troen på sistnevnte.

Nye versjon av kjente produkter

Skal vi tro lekkasjene nettavisen The Verge har mottatt kan vi forvente ganske sobre nyheter fra årets pressekonferanse. Det skal være liten tvil om at iPhone 13 dukker opp i forskjellige størrelser, samt at vi får en ny Apple Watch og AirPods.

Wright sier han tror ryktene stemmer, men er usikker på hvor storslagne nyhetene blir.

- (Jeg tror det kommer) nye versjoner av iPhone og Apple Watch med nytt design. Jeg mistenker at de kommer til å være raskere og bedre («our best iPhone ever»), men jeg er litt usikker på hva fokuset kommer til å være.

- De pleier som regel å prate om foto når de snakker om telefonen og helse når de snakker om klokka. Spørsmålet er om de har store nok nyheter i de kategoriene til at det er nok.

- Jeg mistenker at salgsargumentet til den nye telefonen vil være at skjermen vil være bedre.

Ikke veldig høytflyvende paradigmeskiftene nyheter der, altså.

"One more thing..."

Steve Jobs skapte trenden hvor man tilsynlatende skal gå av scenen, bare for å komme tilbake, utbryte "But there's one more thing" og introdusere en nyhet. Stevenote kaller Wikipedia det.

Tim Cook har fulgt trenden fra sin læremester og vandret tilbake på scenen med blant annet Apple Music og Apple Watch. I år ryktes det at det er Apple Glasses som skal vises frem. Det tror ikke Wright.

- Det er nye versjoner av iPad, MacBook Pro og AirPods som er mest forventet. Om det skal være et sånt øyeblikk tror jeg at det er en ny versjon av en av disse.

- Jeg mistenker kanskje at det i så fall er nye AirPods. Da får de også pratet om Spatial Audio.

Han håper likevel på noe mer spennende.

- Drømmen er jo alltid at de vil prate om AR-briller, men jeg tror ikke at en blir hintet til.

Ikke så viktig for utviklere

Wright forteller at som Apple-utvikler er det først og fremst Apples utviklerkonferanse WWDC som er toneangivende. Det er der man får høre først om utviklerversjoner av de nye operativsystemene og utviklerverktøyene. Og alle de nye API-ene.

Høstlanseringen handler stort sett om hardware forteller Wright.

- Det store for oss utviklere (med høstlanseringen) er at de kommer til å slippe de nye OS-oppdateringene, men det er har vi på en måte vært klare for siden i sommer.

Han forteller likevel at Shortcut har tradisjon for å samles fysisk og se konferansen, men at de gjerne prater gjennom en Slack-kanal nå for tiden.

Wright sier han synes de digitale arrangementene til Apple har blitt ganske fine, men at han savner noe av energien, og den kleine stillhetene under spill-demoer med folk som ikke har scene-erfaring.

Klein stemning under WWDC. Vis mer

- Jeg hadde faktisk ikke blitt overrasket om Apple fortsetter med digitale arrangementer fremover, spesielt på produktlanseringer som dette. Men jeg håper jo at det vil være muligheter til å dra på WWDC fysisk neste år…