Amazon lover å beskytte deg mot søksmål hvis du bruker deres nye AI-bildegenerator

Nå kan AWS-kunder bruke Amazon Titan Image Generator for å lage AI-genererte bilder i en stil som passer til firmaprofilen.

Den nye bildegeneratoren fra AWS kan brukes via et Python-SDK. 📸: AWS
Den nye bildegeneratoren fra AWS kan brukes via et Python-SDK. 📸: AWS Vis mer

AWS har omsider lansert sin egen AI-bildegenerator, i konkurranse med tilsvarende løsninger fra selskaper som Google, Meta, Microsoft og OpenAI.

Lanseringen av Amazon Titan Image Generator ble gjort i forbindelse med AWS re:Invent 2023-konferansen i Las Vegas, skriver TechCrunch. Løsningen er foreløpig tilgjengelig i en forhåndsvisningsversjon for kunder som bruker Amazon Bedrock – et sett med generative AI-tjenester i AWS.

Med Titan Image Generator kan man raskt skape AI-genererte bilder ved å bruke naturlig språk – enten ved å taste inn en "prompt" i Amazon Bedrock-konsollen, eller ved å bruke et AWS-SDK for Python kalt Boto3.

Bildegeneratoren kan også brukes til å gjøre endringer på eksisterende bilder, som for eksempel å bytte ut en bakgrunn.

Vil beskytte de som blir beskyldt for brudd på opphavsrett

Ifølge AWS er Titan Image Generator trent på bilder av høy kvalitet og med stor variasjon, for å kunne generere mer realistiske og nøyaktige bilder.

Det skal være innebygde barrierer som skal forhindre "bias" eller andre uønskede effekter som har vært et problem med enkelte slike AI-løsninger tidligere.

Du må ha tilgang til Amazon Bedrock for å bruke bildegeneratoren. 📸: AWS
Du må ha tilgang til Amazon Bedrock for å bruke bildegeneratoren. 📸: AWS Vis mer

Ifølge TechCrunch opplyser ikke Amazon om hvor bilder som er brukt til å trene modellen deres kommer fra, eller om hvorvidt de har innhentet tillatelse til opphavspersonene – eller kompenserer dem på noen måte.

Amazons Swami Sivasubramanian uttalte imidlertid fra scenen at Amazon vil beskytte kunder som blir beskyldt for å brudd på opphavsrett etter å ha benyttet bilder skapt av Titan Image Generator. Med andre ord: ta regningen hvis noen blir saksøkt.

Også Microsoft har tidligere sagt de vil ta regningen hvis noen blir saksøkt etter bruk av deres Copilot:

Lager bilder som passer merkevaren

Det er mulig å "finjustere" Titan Image Generator med egne datasett, slik at du kan få den til å lage bilder som for eksempel passer med firmaets merkevareprofil. Eller bilder som har en bestemt stil ved å finjustere modellen med bilder fra en tidligere markedskampanje.

Alle bilder som lages av Titan Image Generator vil inneholde et usynlig vannmerke. Det skal bidra til å redusere spredning av feilinformasjon ved at det skal være mulig å identifisere bilder som er AI-generert.

I denne artikkelen går AWS nærmere inn på hvordan du bruker Titan Image Generator og Python SDK-et.

Sjekk også vår lille minitest av ett av de morsomste AI-produktene vi har prøvd på lenge: