Vi testa AWS PartyRock – nå fikser den både middag og TV-kvelden for oss

AWS sin nye AI-bygger PartyRock er like morsom som den høres ut som.

AWS PartyRock er utrolig enkel og morsom å bruke, og det er bare fantasien som bestemmer hva du kan lage. 📸: Skjermbilde/kode24
AWS PartyRock er utrolig enkel og morsom å bruke, og det er bare fantasien som bestemmer hva du kan lage. 📸: Skjermbilde/kode24 Vis mer

For litt over en uke siden lanserte OpenAI det de kaller "GPTs" – som lar brukere opprette skreddersydde versjoner av ChatGPT, helt uten å måtte kode:

Nå har også Amazon Web Services (AWS) kommet på banen med en lignende tjeneste – men med et etter vår mening mye morsommere og mer lekent brukergrensesnitt.

Tjenesten har fått navnet PartyRock, og skal ifølge AWS gjøre det enkelt for hvem som helst å eksperimentere med ulike "foundation models" som finnes tilgjengelig i AWS' mer profesjonelle AI-tjeneste Amazon Bedrock.

Med PartyRock kan du i løpet av minutter (sekunder?) lage små AI-drevne mini-apper som du kan dele med venner og bekjente. Og mens OpenAIs GPTs krever et betalt abonnement, er PartyRock foreløpig gratis.

Dette måtte prøves!

Si hei til MiddagsBot!

Etter å ta tatt turen til partyrock.aws, kan jeg i hvert fall si at jeg elsker brukergrensesnittet.

  • På forsiden får du en del eksempler på hva du kan lage, og hvis du har dårlig fantasi kan du bare velge ett av de ferdige eksemplene og trykke Remix for å lage din egen kopi som du så kan endre.
  • Eller du kan trykke Build your own app og starte fra scratch.
  • Siden jeg aldri klarer å bestemme meg for hva jeg vil ha til middag, bestemte jeg meg for å lage noe såpass lite fantasifullt som en MiddagsBot. Jeg startet med å skrive inn en beskrivelse av hva jeg ville appen skulle gjøre.

Etter noen sekunder fikk jeg opp to bokser på skjermen, ett input-felt og ett resultatfelt der middagsoppskriften skulle være. Boksene kan du dra rundt på skjermen, og du kan endre størrelsen på dem så det ser fint ut:

image: Vi testa AWS PartyRock – nå fikser den både middag og TV-kvelden for oss

Jeg klikket på edit-knappen øverst til høyre i oppskriftes-boksen. Der kunne jeg redigere tittel på boksen, hvilken AI-modell den skal bruke, samt finjustere på prompten.

Jeg startet først med å prompte på engelsk, men sa at jeg ville ha oppskriftene på norsk. Da oppdaget jeg at PartyRock hadde oversatt også prompten min – så norske prompter fungerer helt fint.

Tenker mens du skriver

Min prompt var så enkel som "Vis en middagsoppskrift på norsk som inneholder ingrediensene i [Ingredienser]."

Den siste "[Ingredienser]" henviser da til hva brukeren har skrevet inn i input-boksen.

Så snart jeg begynte å taste inn én eller flere matingredienser jeg hadde i kjøleskapet, begynte MiddagsBot-en min å lage en oppskrift basert på ingrediensene. Endrer du noe på ingredienslisten, får du ganske kjapt en ny oppskrift.

image: Vi testa AWS PartyRock – nå fikser den både middag og TV-kvelden for oss

Hvis du vil gjøre noe mer avansert, kan du legge til flere bokser – eller widgets som de kalles. Dette kan være brukerinput, statisk tekst, aller AI-generert generering av tekst (den vi brukte til å vise oppskrifter), eller bildegenerering. Outputen fra én boks kan være inputen til en annen.

Du kan også legge til et chatbot-vindu som lar brukerne av appen din chatte direkte med LLM-en i appen.

Vi må ha bilde av maten!

En oppskriftsapp uten bilder er ikke mye å skryte av.

Jeg trykket derfor Add widget og la til en widget for å lage et AI-generert bilde. I prompten til denne skrev jeg "A photo of the recipe in [Oppskrift]", der [Oppskrift] var boksen med den AI-genererte matoppskriften.

Da var det bare å begynne å liste opp én eller flere ingredienser, og appen begynte å liste opp oppskrifter – med ganske så lekre bilder.

image: Vi testa AWS PartyRock – nå fikser den både middag og TV-kvelden for oss

Jeg har ikke sjekket hvor gode oppskriftene er, men de funker i hvert fall bra som inspirasjon for en som aldri vet hva han skal ha til middag.

Her er link til den ferdige appen min. Det tok fem minutter å lage den.

image: Vi testa AWS PartyRock – nå fikser den både middag og TV-kvelden for oss

Veldig bra, og veldig morsomt

Kollega og redaktør Ole Petter klarte heller ikke å holde fingrene unna PartyRock, og smalt i løpet av minutter sammen en app som bruker AI til å gi tips om de beste TV-seriene ut fra hva brukeren vil se (som "humorserie om folk som jobber på kontor"), med anmeldelser og lenker til hvor man kan se dem.

Den appen kan du prøve her, hvis du vil.

Ole Petters app ble minst like fin som min. Det AI-genererte bildet skal vise en TV med hva enn brukeren skriver inn, med varierende hell.
Ole Petters app ble minst like fin som min. Det AI-genererte bildet skal vise en TV med hva enn brukeren skriver inn, med varierende hell. Vis mer

Førsteinntrykket av PartyRock er veldig bra. Brukergrensesnittet er helt supert, og det er så enkelt å bruke at hvem som helst kan komme igang på minutter.

Og så er det jo gratis, i hvert fall i en begrenset periode. Du kan logge på med Google-, Apple- eller Amazon-kontoen din, men du trenger ikke å legge igjen kortopplysningene dine.

💬 Lagd noe gøy? Sleng den inn i tråden på kode24-klubben, da vel!