Denys jobber i GitLab, fra Tønsberg

Ukas Koder Denys Mishunov har 1.300 kolleger i 65 land; alle jobber remote.

- Etter jeg flyttet til Norge har jeg ikke vært så aktiv i lokale møter, nettverk og konferanser, selv om jeg er ganske aktiv på internasjonale konferanser verden rundt, forteller Ukas Koder Denys Mishunov i GitLab. 📸: Privat
- Etter jeg flyttet til Norge har jeg ikke vært så aktiv i lokale møter, nettverk og konferanser, selv om jeg er ganske aktiv på internasjonale konferanser verden rundt, forteller Ukas Koder Denys Mishunov i GitLab. 📸: Privat Vis mer

Hvordan begynte du med koding? 👶

Jeg var student da jeg forstod at ingeniør i Ukraina, hvor jeg bodde da, ikke var noe for meg.

Jeg begynte å kode fordi jeg alltid har likt programmering, og mitt første steg var å lære meg Perl.

Men det likte jeg ganske dårlig, faktisk: det var altfor komplisert å starte med.

Da leste jeg boken “Designing with Web Standards” og fant ut at å jobbe med det visuelle rundt web var det jeg ville jobbe med. Spesielt siden jeg allerede hadde en grunnleggende kunstutdannelse fra før.

Hva jobber du med akkurat nå? 🛠️

I GitLab jobber jeg i en avdeling som er ansvarlig for å utvikle redigeringsopplevelsen: Det vil si når man jobber med filer, prosjekter og så videre.

Det er det jeg primært jobber med til vanlig. Men GitLab er et selskap hvor “everybody can commit”, så ofte jobber jeg også med ulike generelle ting, som ytelse, konfigurasjon, og så videre.

Vi bruker Vue.js som vårt hovedrammeverk i frontend, men har nok legacy på Rails, også. Da må man jobbe med disse, og i tillegg tester vi i RSpec og Jest, også.

Men det som er mest spennende er at vi har alle prosesser og bruk av teknologier dokumentert i håndboka vår. Den er er åpen og tilgjengelig online for alle som er interessert og ønsker å lese mer om dette.

Akkurat nå jobber jeg med å erstatte Ace Editor med Monaco Editor i noen deler av produktet.

Ukas Koder Denys Mishunov i GitLab jobber hjemmefra, uansett om det foregår en pandemi eller ikke. 📸: Privat
Ukas Koder Denys Mishunov i GitLab jobber hjemmefra, uansett om det foregår en pandemi eller ikke. 📸: Privat Vis mer

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg? ☕

Faktisk så har “disse dager” ikke hatt den store påvirkning på min arbeidsdag.

GitLab er et 100 prosent remote-selskap, og alle 1.300 ansatte sitter i 65 land og jobber hjemmefra. Så vi øvde på sosial distanse lenge før det ble "mainstream".

En vanlig arbeidsdag starter rundt klokka 9. Så har jeg cirka 2 til 3 timers pause rundt middagstid hvor jeg har satt av litt tid med familien, og arbeidsdagen slutter typisk rundt klokka 17.

I løpet av dagen kan jeg ha noen få online-møter (Zoom) med min manager, eller en vanlig "digital kaffekopp" med en kollega. Men vanligvis jobber jeg med oppgaver, går gjennom kode og skriver dokumentasjon.

- Vi øvde på sosial distanse lenge før det ble "mainstream", forteller Ukas Koder Denys Mishunov i GitLab. 📸: Privat
- Vi øvde på sosial distanse lenge før det ble "mainstream", forteller Ukas Koder Denys Mishunov i GitLab. 📸: Privat Vis mer

Hva har du lyst til å lære mer om framover? 📚

Jeg ønsker å lære meg hvordan man blir en god leder.

Det er utfordrende å jobbe med mennesker, spesielt når det er så mange folk fra forskjellige land, kulturer og med ulike bakgrunner som det er i GitLab.

Det er mye lettere å bare skrive kode, etter min mening.

Hvilke konkrete verktøy klarer du deg ikke uten? 😻

Det vet jeg faktisk ikke; jeg er nøytral når det gjelder ting, og knytter meg ikke til tingene eller verktøyene.

Ja, det er noen verktøy som jeg liker, og som hjelper meg å være mer produktiv eller effektiv. Men der er ingenting jeg ikke kan erstatte, synes jeg.

Det eneste som jeg vil beholde er kanskje min iPad Pro. Jeg bruker den til alt, bortsett fra jobben: Ser filmer, skriver artikler, tegner illustrasjoner, lager musikk. Helt genialt verktøy.

Hva er det verste du kan bli spurt om på jobben? 🔥

Oj... et godt spørsmål.

Kanskje: “I remember you played with this issue several months ago. You do still have that code around, don’t you?”

Eller: “I think we need to write a new RSpec feature test for this.”

Begge to er skremmende rett og slett.

Hva synes du norske utviklere bør bli flinkere på? 🙋

Dessverre har jeg liten erfaring med å jobbe med bare norske utviklere: Jeg tror jeg i 90 prosent av min karriere har jobbet i internasjonale selskaper.

Også etter jeg flyttet til Norge har jeg overraskende nok ikke vært så aktiv i lokale møter, nettverk, konferanser og så videre. Selv om jeg er ganske aktiv på internasjonale konferanser verden rundt.

«Kanskje det er på tide å bli bedre kjent med et mer lokalt miljø, når denne korona-greia tillater det.»

Kanskje det er på tide å bli bedre kjent med et mer lokalt miljø, når denne korona-greia tillater det.

Hva liker du å gjøre når du ikke jobber? 🕹️

Der er en masse spennende ting i verden utenfor utvikling, programmering og arbeid.

Jeg elsker å lese, og ikke “yet another” bok om programmering, men helt vanlig litteratur. Det gir meg ny erfaring og nye ideer og perspektiver på ting.

I tillegg er jeg glad i sport, og bruker tid på løping og sykling. Dessverre, har jeg ikke hatt nok tid til å gjøre alle disse tingene i det siste, da mye tid har gått til min største kjærlighet: Min familie, og min aller største hobby utenfor jobben, min 1,5 år gamle sønn.