VS Code-temaene kode-Twitter liker aller best

ForrigeUke: Omskrevet Facebook, Remix, React Virtual, Snowpack, Gatsby + TypeScript og Twitters favoritt-temaer.

📸: Refika İmge Günyaktı / Unsplash
📸: Refika İmge Günyaktı / Unsplash Vis mer

Dette var uken for smol boy med legendary hops 🐶, vi rundet Netflix 💤 og TypeScript-utviklere jublet 🖥.

Og 112358 ting skjedde i frontend-verdenen!

Facebooks fullstendige omskriving 🚧🤯

Siden lanseringen i 2004 med en enkel server-rendret PHP-side har det over tid blitt tilført lag på lag med ny teknologi og nye features som har gjort appen tregere og mindre vedlikeholdbar.

Det har resultert i at teamet bak Facebook har skrevet om hele løsningen fra bunnen av med React og Relay. Artig og meget interessant lesning om hele prosessen.

Gatsby får TypeScript-støtte ut av boksen 🙌

Stor nyhet for alle Gatsby- og TypeScript-fans! 🙋

Alt man slipper å gjøre manuelt er jo så deilig, uansett hvor lite det enn måtte være. Og at Gatsby går i den retningen mot en Typescript-standard er flott å se!

Ditt favoritt VS Code fargetema 🎨

Dan Abramov postet denne tweeten forrige uke:

…og fikk (ikke overraskende) mye respons av små fugler som postet sine favorittema. Under har jeg slengt med et lite utdrag av temaene som dukket opp i en herlig mix av mørke og lyse farger, 80-tallsinspirerte neonfarger og et sepia-tema som visstnok skal være det mest skånsomme for øynene 👀

.

.

.

.

Sjekk resten av temaene HER. 🎨 Kanskje du ender opp med et nytt fargetema til editoren din?

«Finally, a killer React framework from the creators of React Router.»

REMIX it up! 💿

Dette blir nesten en føljetong dette😄 Utviklingen av React-rammeverket Remix, som gutta bak React Router mekker, fortsetter. De sikter seg fortsatt inn på å løse alle problemene i Single-page applications og har et nyhetsbrev gående. Meld deg på og få med deg fremgangen! 👇

Enklere og raskere bygg med Snowpack ☃️

Med Snowpack kan man bygge web apps uten en bundler (Webpack, Parcel, Rollup osv.). Det vil si at du slipper å vente på at bundleren din skal rebygge siden hver gang du har lagret nye endringer. I stedet blir nye endringer umiddelbart vist i nettleseren🚀 Sjekk ut denne Twitter-tråden og les hva Fred forteller om Snowpack v2.0 (teaser: startup dev-miljø < 300ms⚡️). Revolusjonerende stuff!

React Virtual 🕶

Dette er freshe greier! React Virtual er en hook som virtualiserer (derav navnet😁) scrolling av rader, kolonner og grids. Den støtter smooth og lag-fri scroll av flere millioner entries i scrollbare elementer. Rett og slett en fornøyelse å bruke!

Dette kan egentlig ikke forklares. Det må prøves. Her har du en sandkasse du kan leke deg rundt i. 🪀

Utviklingen av React Router v6 fortsetter 🛣

Ny alpha-versjon ute! Her er blant annet hele kildekoden migrert til TypeScript (+ i boka her ifra😎). I det hele tatt begynner versjon 6 å se veldig lovende ut. Spennende å følge utviklingen videre🍿

Dett var dett! Takk for at du leste 🙏 På gjenles neste uke!