Se Reacts nye debug-verktøy

ForrigeUke: Ti bud om Suspense, testing av Concurrent Mode, nyheter i DevTools og Native - pluss nye releaser.

📸: Artur Tumasjan / Unsplash
📸: Artur Tumasjan / Unsplash Vis mer

Dette var uka der miljøsvina fikk som fortjent, hvor noen liker jula bedre enn andre 🎅, og en ny Tiger Woods ble født ⛳️ .

Og 47.376 ting skjedde i React-verdenen!

Loading…

ForrigeUke er glad i React Conf, det er ingen hemmelighet. Så derfor skal vi snakke om det tredje uken på rad!

Så, siden vi er inne på temaet, la oss snakke om det som har blitt lovet; Concurrent Mode og Suspense. Som vi skrev om forrige-forrige-uke så har det blitt sluppet en eksperimentell versjon under React Conf 2019. React-folka er ganske så opptatt av å påpeke at dette er kun eksperimentelt og at vi på ingen måte kan bruke det i produksjon. De har til med valgt å ikke ha semantisk versjonering! Men dette hindrer ikke oss i å ta en liten titt på hva vi kan få i (nær?) fremtid. De har skrevet rimelig god dokumentasjon om du er interessert.

«Og kanskje, i en applikasjon langt, langt, borte… er det ingen sinte brukere.»

Det som det er stor sannsynlighet for at vi får, og som jeg digger med ideen med Concurrent Mode og Suspense, er mye fokus på å forbedre brukeropplevelsen. De jobber hardt med å få ting til å bli smooth!

Så kanskje en fin dag i fremtiden har vi en applikasjon hvor vi kan stoppe opp store render-operasjoner for å gi brukeren lynrask feedback, og klare å forhindre tre-tusen-og-åtti-fire spinnere på en nettside. Og kanskje, i en applikasjon langt, langt, borte… er det ingen sinte brukere. Har i hvert fall jeg troen på!

Twitter-kongen Dan Abramov har også en preken om de ti bud om hvorfor vi bør glede oss til Suspense.

Er du nysgjerrig på hvordan du kan teste ut Concurrent Mode? Vår blogg-gud Kent C. Dodds har skrevet en interessant bloggpost om hvordan man kan teste det for å få en liten smakebit!

Konferansen React Advanced London som var i oktober har publisert noen videoer fra foredragene som ble holdt, så jeg legger ved en video om hvordan bygge en Concurrent React-app om du skulle være interessert!

React (with Hooks) from Scratch.Vis merVis mer Vis mer

De-🐛

Vi fortsetter med ting vi enda ikke har! Brian Vaughn har snakket med en fugl og gir oss enda en liten tease på hva vi kan få fra DevTools etter hvert. Nedenfor ser du en demo på visualisering av debugging av React, hvor de til og med har sneket inn litt Suspense!

Jeg syns det er kult at de jobber så åpent og lar oss titte på hva de jobber med!

React Native har også jobbet litt med debuggingen sin. Det ser hvertfall bra ut, så får vi håpe at det blir like kult:

Masse release og Optional Chaining 💖

Nok snakk om hva vi kommer til å få, og la oss også fokusere på hva som faktisk har blitt releaset! Babelversjon 7.7.0 er ute:

Som du ser, har de nå støtte for Typescript versjon 3.7 som også har blitt releaset. Nå med det viktigste av alt: støtte for optional chaining:

Ikke nok med det! Prettier har også hatt en release, versjon 1.19, med den mye etterlengtede støtten for optional chaining her også:

Det var alt for denne uken, håper dere likte denne ukens ForrigeUke. Vi sees brått en ! Takk for meg 👩💻