Nå kan du teste nye React Native

ForrigeUke: Etterspill av Twitter-dramaet, ny React Native og kunsten å lage en diger frontend.

📸: Eric & Niklas / Unsplash
📸: Eric & Niklas / Unsplash Vis mer

Dette var uken for litt ikonisk sannhet ⚙️, en litt frekk scoring ⚽️ og en spinning-time du sent vil glemme 🚴.

Og 1 784 ting skjedde i React-verdenen!

Etterspill

Den siste tiden har det vært endel drama på React-Twitter. Det ble faktisk såpass stort at selveste Vice skrev en sak om det — om du skulle trenge en oppfrisker. Som en rask TL;DR så kan vi oppsummere med at en React-profil ble beskyldt for å være nynazist, mens en annen ble angrepet av en haug med… vel, nynazister. Hele saken var egentlig ganske kjip.

I forrige uke ble gemyttene roet et par hakk, og alle de involverte sa de var lei seg for hele situasjonen.

.

Det som kanskje kan se ut som litt tåpelig Twitter-krangling kan nok dog ha noen positive konsekvenser. React-teamet lover en sterkere innsats mot de mer giftige delene av communityet, og flere kjente profiler har aktivt gått ut og sagt at de vil slå hardt ned på negativitet, kvinnehat og rasisme. Det var kanskje verdt all kranglingen?

React Native nærmer seg ny release

Mens Twitter krangla, jobbet React Native-teamet med en ny release-kandidat, og man kan nå teste ut versjon 0.61.0 i sin første RC-versjon. Nytt denne gangen er en flott ny hot reloading-funksjonalitet de kaller “Fast Refresh”.

Sist jeg prøvde React Native for noen uker siden var hot reloading litt så-som-så (med forbehold om brukerfeil), så det er en velkommen forbedring som forhåpentligvis kommer til å gjøre en allerede flott brukeropplevelse helt fantastisk.

Om du vil vite mer, ta en titt på release-notene.

Hvordan man kan lage en stor frontend

Til slutt denne uken vil jeg trekke frem en flott, om enn litt lang, artikkel om hvordan du kan strukturere appen din for at den skal skalere fint etterhvert som brukerscenariene blir flere.

Det er litt rart å tenkte på “arkitektur” når man snakker om frontend-apper, men sannheten er nok at vi begynner å lage apper med så mange features og kompleksitet at rigide kodemønstre begynner å bli påkrevd.

Uansett, 9 minutter — ta en titt på vei til jobb :)

Det var faktisk det for denne uken. Ikke verdens mest innholdsrike uke for å være ærlig, men det er kanskje like greit. Husket du å se på noen talks fra React Rally i forrige ukes ForrigeUke? Hm?

Uansett, tusen takk for at du leste helt ned hit denne uka også. Sees igjen om 7!