kode24 nominert til Årets Nisje­nettsted

Andre året på rad. - Sist fikk vi bare kebab, sier redaktøren til seg selv. 🥙

Fagredaktør Jørgen Jacobsen og redaktør Ole Petter Baugerød Stokke på toget på vei til Bergen i fjor for å ikke motta prisen for årets nisjenettsted. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke (selfie, ja)
Fagredaktør Jørgen Jacobsen og redaktør Ole Petter Baugerød Stokke på toget på vei til Bergen i fjor for å ikke motta prisen for årets nisjenettsted. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke (selfie, ja) Vis mer

kode24, Norges mest unike og fantastiske nettavis, er nominert, som seg hør og bør, til den ekstremt høythengende prisen Årets Nisjenettsted fra Mediebedriftenes Landsforening.

kode24s redaktør Ole Petter Baugerød Stokke tok en prat med kode24s redaktør Ole Petter Baugerød Stokke for å lodde stemninga på sitt eget hjemmekontor.

- Det er ikke første gang dere er nominert til denne prisen?

- Neida! humrer kode24-redaktøren til seg selv, i et skriftlig intervju som skrives rett inn i redaksjonsystemet i skrivende stund av intervjuobjektet selv.

kode24s fagredaktør Jørgen Jacobsen venter på kebab etter å ikke ha vunnet pris på Nordiske Mediedager i Bergen i fjor. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
kode24s fagredaktør Jørgen Jacobsen venter på kebab etter å ikke ha vunnet pris på Nordiske Mediedager i Bergen i fjor. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Jakta pris, fant kebab

- Vi ble nominert i fjor også, vi. Jørgen og jeg tok med oss penskjortene og toga til Bergen for å ta i mot prisen. Vi stilte opp på rød løper og prøvde så godt vi kunne å mingle med medieeliten, men vi endte opp på en kebabkiosk, uten pris, men med en helt midt på treet kebab, fortsetter den prisnominerte redaktøren.

«Jeg er ingen fotballekspert, men etter hva jeg forstår må vi nærme oss hat-trick.» Prisnominert redaktør

- Men dere gir dere ikke? Dere prøvde å bli nominert igjen i år, og fikk det til?

- Jada. Jeg er ingen fotballekspert, men etter hva jeg forstår må vi nærme oss hat-trick. Men denne gangen blir det uten Bergen-tur og Bergen-kebab, da selve prisutdelinga er lagt til Oslo i høst, svarer en skuffet Stokke seg selv.

- Det er synd vi ikke får vært tilstede når noen andre stikker av med prisen, for å late som vi ikke blir skuffa, men unner de andre seieren. Det er jo selve prisutdelingenes essens.

kode24, Norges mest spennende medieprodukt siden Mess-TV, er nominert sammen med to andre tallglade tjenester: NRKs "24. etg" og Rett24. Nei vent; "4. etg", heter det visst.

kode24s fagredaktør har funnet et skilt hvor det står "KODE" i Bergen under fjorårets Mediedager, hvor noen andre enn kode24 vant årets nisjenettsted-prisen. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
kode24s fagredaktør har funnet et skilt hvor det står "KODE" i Bergen under fjorårets Mediedager, hvor noen andre enn kode24 vant årets nisjenettsted-prisen. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Skippa sak i fjor, skriver sak i år

- Hvorfor tror du at dere blir nominert enda en gang?

- Det må vel være fordi vi driver Norges mest unike nisjenettsted, antar jeg? Jørgen og jeg gjør en kjempejobb! skryter redaktøren hemningsløst av seg selv.

- Dette å skrive artikler om egne nominasjoner, gjerne med et fiktivt intervju med redaktøren, er en stolt tradisjon i mediebransjen. Men dere skrev ingen slik artikkel i fjor? Dere posta bare om det på Facebook?

- Det stemmer. Jeg syntes det ble litt flaut, tror jeg, så vi holdt en lav profil. Men i år har jeg blitt varm i redaktørtrøya, og kjører på! svarer Stokke engasjert, og åpner vinduet på hjemmekontoret.

- Nå skal det feires! Mer trakterkaffe!