Visste du at Git kan bety 'goddamn idiotic truckload of sh*t'?

ESlint skrives om, Heroku avslutter gratisapper, Gits egentlig betydning og State of JavaScript 2022.

"git can mean anything, depending on your mood." 📸: <a href="https://unsplash.com/@yancymin?utm_source=unsplash&amp;utm_medium=referral&amp;utm_content=creditCopyText">Yancy Min</a> / <a href="https://unsplash.com/s/photos/git?utm_source=unsplash&amp;utm_medium=referral&amp;utm_content=creditCopyText">Unsplash</a>
"git can mean anything, depending on your mood." 📸: Yancy Min / Unsplash Vis mer

Dette var uken for kamuflasje 🌲 , den årlige phishing-testen 🎣 og nye stillingstitler 🐶Og 916 ting skjedde i frontend-verdenen!

Komplett omskrivning av ESlint

ESLint, som nå har fylt 9 år gammel, annonserer at det nå er på tide å gjøre en komplett omskrivning.

Det har samlet seg litt skrot i haugen over årene, og for å gjøre plass til en hel rekke nye features vil de starte et nytt prosjekt, som ikke er helt bakoverkompatibelt.

Det listes opp en hel del fine features som er på tavla. Blant annet språk-agnostisitet, async fra ende til annen og RIIR 🦀. Spennende!

Heroku avslutter en epoke med gratis dyno

Mang et hobbyprosjekt har fått god drahjelp av Heroku’s dynoer, som i en årrekke har fungert som en enkel app-hostingstjeneste. På gratis-planen til Heroku har alternativet med sovende og on-demand vekking av dynoen fungert utmerket for å holde liv i ymse todo-applikasjoner (Jeg kan være ærlig, det har ikke vært sååå mye demand på alle heroku-appene mine 🥲).

I august fikk annonserte de at de nå legger vekk gratis-tieret og at man nå må over på en betalt lisens for å kjøre applikasjoner, og denne uken (28. november) begynte de å skru av applikasjoner.

Det er likevel ikke veldig mye man må ut med for å holde applikasjonene kjørende, med $0.01 (tilsv 10 øre) per time med tak på $7 i måneden for å holde liv i et prosjekt.Det er kanskje uansett verd å ta en sjekk om applikasjonene dine skal være med over i Heroku’s neste epoke! 🫡

Hva betyr egentlig git?

Vi har alle (forhåpentligvis) et forhold til git. Enten det er et litt krunglete må-bruke verktøy eller din helt egne superkraft, så har de aller fleste lurt på hva git betyr.

Svaret finner vi i den tidligste README’en til git. Den ✌️dumme✌️ innholdssporeren kan nemlig bety flere ting avhengig av humøret til brukeren:

"git" can mean anything, depending on your mood.
- random three-letter combination that is pronounceable, and not actually used by any common UNIX command. The fact that it is a mispronounciation of "get" may or may not be relevant.
- stupid. contemptible and despicable. simple. Take your pick from the dictionary of slang.
- "global information tracker": you're in a good mood, and it actually works for you. Angels sing, and a light suddenly fills the room.
- "goddamn idiotic truckload of sh*t": when it breaks

Ganske fargerikt om jeg får si det selv. Hvis du vil ta en titt på hele den første README’en kan du sjekke den ut 👉her 👈

State of JavaScript survey 2022

Tiden er inne igjen for å ta tempen på JavaScript. 🌡

Undersøkelsen brukes for å finne ut hva som er hot or not i JS-verdenen, og å gi innsikt til utviklere som kan brukes til så mangt. Den årlige undersøkelsen er ihvertfall igjen åpen.

Titt innom og svar!

Aaand that’s that! 👋 Vi sees neste uke!