Vi fikk ChatGPT til å skrive et norsk eventyr om Commitina, Branchy og den onde King Merge

Les det vanvittige eventyret som skremmer vettet av ukas kode24-timen.

Jørgen og Ole Petter leser eventyr i ukas kode24-timen. Men det er skrevet av ChatGPT, så det er faktisk vanvittig bra. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
Jørgen og Ole Petter leser eventyr i ukas kode24-timen. Men det er skrevet av ChatGPT, så det er faktisk vanvittig bra. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Som absolutt alle andre med ett knepp høyere teknologiinteresse enn bermen, er også ukas kode24-timen opptatt av siste skrik innen generativ AI: ChatGPT.

Og i anledning ukas episode har Jørgen bedt ChatGPT skrive en historie for han: En historie om en "git commit" som bor i landet "git". Ikke noe mer enn det.

ChatGPT leverer så vi blir rent ut skremt. Ikke bare har historien søte karakterer som Commitina og Branchy, navn ChatGPT tilsynelatende finner på helt selv, men den blåser oss av banen når det kommer til hvordan man lager en spennende historie om nettopp git commit-er og branch-er og det som hører til.

Historien hører du i ukas episode av kode24-timen, eller leser under. Vi har ikke endra så mye som et komma, og ja, den ble skrevet på norsk.

Commitina og flukten fra King Merge

"En dag, i det fjerne landet i git, bodde en liten "git commit" ved navn Commitina.

Commitina elsket å hjelpe sine venner med å holde styr på endringene de gjorde i deres kode. Hun var alltid den første til å stille opp når noen trengte hjelp til å lagre en ny versjon av deres prosjekt.

En dag, mens Commitina var ute og samlet informasjon om endringene som ble gjort i et av sine venners prosjekter, ble hun plutselig kidnappet av en ond konge som het King Merge. King Merge hadde en sinnsyk plan om å kombinere alle prosjektene i landet i git, og han trodde at Commitina var nøkkelen til å få dette til.

Commitina prøvde desperat å flykte, men King Merge var for sterk for henne. Han fanget henne og la henne i et mørkt fengsel i sitt palass. Der satt hun og gråt, og lurte på om hun noen gang skulle se sine venner igjen.

«Først måtte han klone King Merges palass, slik at han kunne arbeide i et sikkert miljø uten å bli oppdaget.»

Heldigvis hadde Commitina en god venn ved navn Branchy, som var en erfaren "git branch". Branchy hadde fulgt etter Commitina da hun ble kidnappet, og nå satt han utenfor fengselet og prøvde å komme på en plan for å redde henne.

Etter lange timer med tenking, kom Branchy opp med en liste over trinn han måtte følge for å redde Commitina. Først måtte han klone King Merges palass, slik at han kunne arbeide i et sikkert miljø uten å bli oppdaget. Deretter måtte han bruke "git merge" for å flette sammen alle de ulike delene av palasset, slik at han kunne finne veien til Commitinas fengsel.

Endelig, etter mye hardt arbeid, lyktes Branchy i å få opp låsen på fengselet og redde Commitina. De to venner løp så fort de kunne ut av palasset, og tilbake til deres trygge hjem i landet i git.

Da de var trygt hjemme igjen, lovte Branchy at han aldri ville la noe skje med Commitina igjen. Og fra den dagen av, bodde de to vennene lykkelig sammen i landet i git, og hjalp hverandre med å holde styr på endringene i deres prosjekter."

Hjælp. Og velkommen til ukas episode av kode24-timen:

Troll og åpne kontorlandskap

Denne uka på kode24s flaggskip-podcast kan du i tillegg høre at:

  • Jørgen har testa energidrikke, med uventa resultat.
  • Ole Petter har sett Troll, og vi får høre klipp av hvor mye den suger.
  • ChatGPT imponerer og skremmer med norsk eventyr om Commitina og Branchy, og blir bannlyst av Stack Overflow.
  • Intel tilbyr en overraskende permisjon uten lønn.
  • kode24-klubben hater fortsatt åpne kontorlandskaper.
  • Jørgen prøvde å lese a clockwork orange, så du slipper.
  • Ole Petter byr på sin beste mac and cheese-oppskrift.
  • Vi får høre en søt vits om en edderkopp i et tastatur.

Norges beste kodevitser

Vi elsker dårlige kodevitser, og har derfor kodevits-spalte hver bidige uke i kode24-timen. Koste hva det koste vil.

Har du en dårlig (eller Gud forby en god) kodevits på lager, er det bare å slenge den i retning hei@kode24.no, så leser vi den opp på lufta.

Som lønn for strevet får du knallhard kritikk og hets, sannsynligvis.