'Utviklere elsker video, men hater LinkedIn' og 6 andre ting vi tok feil av da vi starta kode24

kode24 fyller fire år, og redaktøren ser tilbake på hva vi tok helt feil av i ukas nyhetsbrev.

kode24, da bestående av bare Jørgen og Ole Petter, starta i dette bittelille kottet ved siden av utviklingsavdelingen i Aller, for fire år sida. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
kode24, da bestående av bare Jørgen og Ole Petter, starta i dette bittelille kottet ved siden av utviklingsavdelingen i Aller, for fire år sida. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

"Kode24 LIVE" står det i Google-kalenderen min mandag 17. september 2018, for fire år sida. Vi var ikke helt sikre på om kode24 skulle skrives med stor eller liten K på den tida.

De aller mest snartenkte av dere har kanskje nå oppfatta at kode24 altså har bursdag. Fireårsdag. Hurra for oss! Og hurra for deg som leser dette, som gjør at vi fortsatt er her. 🥳

Vi hadde mange tanker om hva kode24 skulle være. Mye har vi klart, mye har vi ikke klart, og mye tok vi rett og slett helt feil om.

kode24 vil jo egentlig at norske utviklere skal snakke mer om ting de ikke får til. Det var én av tingene vi tenkte kode24 skulle få til, som vi ikke har fått til. Men vi kan i alle fall snakke litt om hva vi ikke har fått til - tanker vi hadde som viste seg å være helt feil da vi starta kode24.

7 tanker som var feil

💭 "Det kommer til å være masse konflikter å skrive om i norsk utviklermiljø!"
Nei. Enten krangles det lite blant norske utviklere, eller så er vi for dårlige til å fange opp de kranglene som finnes. Jeg tror det er en kombo, så her skal vi prøve å bli flinkere.

💭 "Vi skal besøke norske selskaper hver eneste uke!"
Nei. Eller, altså, gjerne for oss. Men det som skulle være selve kjernestoffet i kode24, reportasjene fra et norsk selskap som forteller om hvordan de lager et konkret produkt, viste seg å kreve mye tid. Og jo flere år som gikk, jo flere møter, jo flere andre abeidsoppgaver - ja, du ser hvor det går. Men vi skal bli flinkere, her også.

💭 "Det er bare å glemme å være på LinkedIn, det er så kjedelig!"
Nei. kode24 er nå på LinkedIn, og det er uten tvil det sosiale mediet hvor vi får flest tilbakemeldinger og tomler og hjerter for tida. Jeg synes faktisk LinkedIn har blitt ganske trivelig, jeg. Men så er jeg ikke en utvikler som blir kontakta av rekrutterere der inne 24 timer i døgnet, da.

💭 "Utviklere elsker å se på video!"
Nei. Det er helt sikkert mange utviklere som ser mye på Youtube, men de er ikke like gira på å se en filmsnutt på Facebook eller intervjuer med tilfeldige studenter i en artikkel på kode24.no. Så det har vi slutta å bruke tid på.

💭 "Alt på kode24 må hete noe med ordet kode i navnet!"
Nei. For med spørreundersøkelsen "Kodeløkka", saker vi kalte "kodenytt" og "kodepenner" som premier, da alt skulle være kode, kode, kode, ble det heller parodisk. Nå har vi begynt å putte "24" bak, så vi har "kode24-timen" og "kode24-klubben", og gi det noen måneder, så synes vi det er helt feil, også.

💭 "Norske utviklere vil ha norske guider!"
Nei. Norske utviklere veit allerede hvor de skal finne guider de liker, og bryr seg ikke nevneverdig om at de ikke er norske. Norske utviklere vil ha norske historier og erfaringer, ikke guider.

💭 "kode24 kommer til å dø i løpet av det første året!"
Nei. Vi er her visst fortsatt, vi. Men det var virkelig en ganske fjern tanke at vi skulle holde på med dette i fire år, og snart ha ansatt to stykker til i faste stillinger. Å skape arbeidsplasser for teknologijournalister er rimelig superstas.

💭 "Greit, men kode24 kommer i alle fall til å dø i løpet av koronapandemien!"
Nei. Da koronaen kom til Norge var jeg rimelig nedpå, skal jeg ærlig innrømme, og jeg fikk rimelig noia da sjefene våre ba oss finne alternative inntektskilder og i det hele tatt. Men så viste det seg at bransjen vår var en av de som klarte seg desidert best gjennom krisa, og ved å skumme fløten så holdt vi oss flytende oppå der, vi også.

Tusen takk

Tusen, tusen takk til alle som leser oss, hører på oss, diskuterer hos oss, annonserer hos oss, skriver hos oss og vil tilbringe tid sammen oss.

Vi kaller det ironisk kode24-konsernet, men med blant annet kode24-klubben og kode24-timen har det jo blitt et aldri så lite kode24-metavers, i hjørnet av det vi kaller norsk IT-bransje.

Skål for de neste fire, og så videre - kjør nyhetsbrev! 💥

Ukas beste saker på kode24:

😱 Redd for økonomien? Ekspertene mener du ikke trenger å bekymre deg!
- Konkurransen om talentfulle og dyktige utviklere er sylskarp, sier Trygve Håkedal, konserndirektør i Storebrand, og får bred støtte.

👊 - Slutt med Java, start med Kotlin! ber Vegard, som mener Java er teknisk gjeld
- På tide å modernisere stacken, skriver Vegard Veiset, og gir deg 7 fordeler med Kotlin.

🎓 Krav om utdannelse på vei ut for utviklere: - Har ikke råd til sånt jåleri lenger
- Næringslivet bryr seg mindre og mindre, mener Stine Andreassen i WA.works. - Vi trenger mer av alt, sier Morten Irgens ved Høyskolen Kristiania.

🍎 Norske Markus sin app ble vist fram under Apple-lanseringa
- Visste ikke noe om hva det vi laget skulle brukes til, før selve presentasjonen, forteller Markus Aarstad.

NTB regna én time feil hele sommeren: - Vi må slutte å bruke tall for fysiske størrelser!
- På tide at vi kaller en spade for en spade, og modellerer en lengde for en lengde, skriver Filip Van Laenen.

🧸 Merethe ville gjøre programmering gøy for barn - måtte kode på natta og lære seg å tegne
Sånn klarte Merethe Granevang å lage Robi-spillet hos Gyldendal, når ingen hadde tid.

👮 Snart kan du overvåkes av staten når du prater med kollega i utlandet: - Det er en "black box"
- Loven er ikke godt gjennomtenkt, mener Tekna. - Gigantisk potensiale for misbruk, mener advokat.

🧙 Se en skeleton-loader bli koda på under ett minutt: - Utrolig gøy å se
Dette er nytt i Next.js 12.3 og Layout RFC, Hyper Fetch, Signals i Preact, SSR vs. CSR og CSS-magi.

🙏 Tomas har en bønn til deg: - Vi er ikke kode­maskiner, så snakk om følelser!
- Hvor kommer følelser, og til og med kjærlighet, inn i arbeidslivet? spør Tomas Holthe-Tveit.

🤷 Norske utviklere er lei av folk som pitcher app-idé: - Like greit å lage den selv
Ukas kode24-timen tar opp kodeeierskap, ny Mac, nyheter i Netlify og serieanbefalinger.

God helg

Hvordan vi skal feire fireårsdagen vår, spør du? Tja, det blir nok med dette nyhetsbrevet, gitt.

Pluss at vi endelig fikk innreda den nye kontorkroken vår denne uka, da. Det tok litt lobbyvirksomhet mot byggets ledelse, endel muskelarbeid og enorme mengder dandering av nips. Vi skal sikkert vise det fram snart, det har blitt ganske fint. Et slags datamuseum skråstrek spillebule skråstrek kjellerstua til bestemora di. 📺

Okidoki du - god helg, a!

💕 Ole Petter,
kode24.no