- Studiet har ikke fokusert så mye på programmering, forteller tech lead i Vipps

- Frivillige verv og egen interesse har vært nøkkelen, sier sommerstudenten Erik Thinn Tvedt.

Vi sitter alle på kontoret så det er lett å ta tak i en mentor hvis man trenger noen å prate med, forteller Erik Thinn Tvedt. 📸: Vipps
Vi sitter alle på kontoret så det er lett å ta tak i en mentor hvis man trenger noen å prate med, forteller Erik Thinn Tvedt. 📸: Vipps Vis mer

Hei sveis! Kan du først fortelle litt om studiet ditt? 🎓

Jeg går tredje året på industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU i Trondheim.

Første året velger man en teknologiretning, og jeg valgte datateknologi. Da får jeg en del programmering i utdanningsløpet, i tillegg til de obligatoriske ledelses- og økonomifagene.

Dette skaper en bredde og et godt grunnlag for å kunne velge fra et bredt spekter av jobber, deriblant utvikler.

Hva skal du jobbe med i sommer? 👷

I sommer jobber jeg i Vipps sammen med andre studenter. Vipps har kontor i Bjørvika - hvor alle sommerstudentene har blitt tatt godt i mot.

Jeg jobber som tech lead sammen med andre utviklere, designere og en produkteier - alle roller besatt av studenter.

Vipps ønsker å utforske nye baner og vår oppgave er å utforske stempelkort. Oppgaven er åpen, derfor er det oss, sommerstudentene, som setter grenser for oppgaven og hva vi ønsker å utforske. Det overordnede målet er å gjøre stempelkort veldig, veldig enkelt.

Hva slags konkrete teknologier får du jobbe med? 🧪

Når det kommer til teknologi-stack har vi fått mulighet til å velge den, også.

Vi valgte Go på backend og NextJS på frontend. På frontend bruker vi Vipps sitt designsystem sammen med Tailwind. Vi kjører begge i Azure, i Kubernetes - akkurat slik Vipps gjør det selv.

Vi har fått introduksjon til avanserte analyseverktøy som Grafana og Splunk. Dette kan vi implementere hvis vi ønsker, men igjen: Dette får vi bestemme helt selv.

Hva slags oppfølging og kontakt med kollegene dine får du i sommer? 🤗

Hver sommerstudent har sin egen mentor. Mentorene er fulltidsansatte hos Vipps, og de fungerer som en sparringspartner. Med min mentor, Karoline, har jeg snakket om mine mål og ambisjoner for sommeren. I tillegg til å hjelpe med en del utfordrende programmeringsoppgaver.

Vi sitter alle på kontoret, så det er lett å ta tak i en mentor hvis man trenger noen å prate med, eller sitter fast på et problem.

Det er også veldig sosialt å ha sommerjobb i Vipps. Vi har fått et budsjett vi kan bruke på sosiale aktiviteter. Når det er fint vær finner du oss gjerne på taket med en is i hånda. Minst en gang i uka pleier vi å ha sosiale aktiviteter etter jobb. Vi har blant annet spist på Vippetangen, grillet hos en av mentorene og snart skal vi på VR Games Zone.

Her sitter Erik sammen med de andre sommervikarene i Vipps. 📸: Vipps
Her sitter Erik sammen med de andre sommervikarene i Vipps. 📸: Vipps Vis mer

Hvor godt synes du studiet ditt har forberedt deg på det faktiske arbeidslivet? 📚

Studiet har ikke fokusert så mye på programmering.

Derfor har frivillige verv hvor jeg programmerer og egen interesse vært nøkkelen for å lære mer om akkurat dette.

Studiet fokuserer mer på bredde. Dette kommer godt i nytte når vi skal løse problemstillinger, siden jeg har litt andre verktøy som jeg kan anvende enn andre utviklere.

Hva er det vanskeligste med utvikleryrket? 💪

Det vanskeligste med utvikleryrket er hvor mange forskjellige teknologier man bruker, og å kunne differensiere mellom disse. Vi har mye brukt mye tid i sommer på å sette opp prosjektet akkurat slik vi vil. Sette opp utviklermiljø og få det ut på nett.

Hva synes du er det kuleste med utvikleryrket? ✌️

Det kuleste med å være utvikler er når man ser at andre bruker en løsning man har laget. I tillegg til at andre blir engasjert rundt produktet, og ser verdien av det.

Hva er planene dine videre? 🔮

De neste to årene skal jeg fullføre sivilingeniørgraden. Etter det har jeg ikke en klar retning om hvilket yrke jeg ønsker å starte i.

Nå har jeg fått prøvd meg litt som utvikler, og det er ganske kult, men jeg er ikke sikker på om jeg kommer til å bli en ren utvikler.

Men å jobbe innenfor teknologi og programmering blir det nok uansett!