Skal ha funnet ny Twitter-sjef

Wall Street Journal mener å vite hvem det er, selv om Elon Musk ikke har navngitt vedkommende.

Ifølge Wall Street Journal er Elon Musks Twitter i samtaler med reklamesjef i NBC om å ta over jobben. 📸: JIM WATSON / AFP)
Ifølge Wall Street Journal er Elon Musks Twitter i samtaler med reklamesjef i NBC om å ta over jobben. 📸: JIM WATSON / AFP) Vis mer

Elon Musk sier at han har funnet sin etterfølger som Twitter-sjef. Vedkommende, som er en kvinne, vil overta om seks uker, tvitrer han.

Tesla-gründeren varslet for nærmere et halvt år siden at han aktet å gå av som administrerende direktør for Twitter, som han kjøpte for rundt 470 milliarder kroner i oktober.

– Jeg går av straks jeg finner noen som er dum nok til å ta jobben, tvitret han i desember.

Har funnet etterfølger

Nå har han angivelig funnet etterfølgeren, men har ikke navngitt henne. Ifølge Wall Street Journal er Twitter i samtaler med reklamesjef Linda Yaccarino i NBC om å ta over jobben.

Siden Musk tok over Twitter og etter nedbemanningene han deretter gjennomførte, har det vært bekymring for at plattformen i større grad kan bli preget av hatytringer og trakasseringer. Før overtakelsen kritiserte han Twitter gjentatte ganger for å innskrenke ytringsfriheten.

Han har ikke klart å berolige de urolige; nedbemanningene, stadige regelendringer og flere andre tiltak har skremt flere annonsører – Twitters største inntektskilde – bort fra plattformen.

Knallhard forhandler

Wall Street Journal skriver at Yaccarino er kjent for å ha tette bånd med markedsførere og reklamebyråer, og at hun har rykte på seg for å være en knallhard forhandler.

Nyheten beroliger aksjeeierne i Tesla som har vært bekymret over all tiden Musk har viet til Twitter.

Torsdagens melding fikk aksjekursen i Tesla til å stige med over 2 prosent.