- Skal gi deg det “beste av begge verdener"

Ny Copilot-funksjon, JavaSript-historie og ny TanStack Query-versjon i ForrigeUke.

Dette var uken for X, gjenoppstandelsen for en kjent fugl 🐦 — og 4044 andre ting skjedde i frontend-verdenen!

Nye Copilot funksjoner i VS Code

Ny uke og enda flere AI nyheter. GitHub Copilot har lenge vært i Visual Studio Code (VS Code) og nå er det kommet enda flere nye funksjoner til Copilot i VS Code.

Her er tre høydepunkter 👇🏻

Opprette prosjekter

Ved å skrive til Copilot kan du nå få den til å opprette et prosjekt ved deg. Dette skjer ved at du først gir den en liten beskrivelse av hvilket prosjekt du vil opprette for eksempel react typescript vil Copilot gi deg en outline av et forslag til outline den kan opprette.

Regex søk

Det kan oppstå situasjoner hvor man vil finne alle plasser i prosjektet hvor man for eksempel har laget en lenke til en nettside.

Med de nye funksjonene til Copilot kan du nå få den til å søke for deg med en regex for å hjelpe deg å finne alle lenkene i prosjektet. Handy!

Automatisk implementerig av forslag til endringer på PR

Om du har Copilot og Github Pull Request extension kan du nå bruke Copilot til å implementere forslag fra PRen rett i VS Code.

Det fungerer ved at Copilot ser på kommentaren man har fått på PRen for så å gi deg et forslag på endring.

TanStack Query for NextJS

I React verdenen er TanStack Query beskrevet som det biblioteket man alltid har manglet for henting og håndtering av data. Det har gjort det esktremt mye enkere å jobbe med henting av data, caching og så videre.

Denne uken annonserte en av utviklerne av TanStack Query at de har lansert en eksperimentell version av TanStack Query for App-mappa til NextJS, som kom med version 13.4.

Dette skal gi deg det “beste av begge verdener” — det skal altså bare være å bruke useQuery slik som før.

Gradual Typing, det tredje paradigmet

For noen uker siden ble det publisert en spennende artikkel som diskuterer hvorfor TypeScript ble så populært og hvordan det introduserte et tredje type paradigme.

Den går inn på hvordan det før TypeScript var hovedsaklig de to paradgimene statical typing og dynamic typing som dominerte. Med TypeScript ble det introdusert et nytt paradigme Gradual Typing, som lot utviklere bestemme selv hvor sterk typing en ønsker i kodebasen sin.

Dette har blant annet inspirert språk som Python og PHP til å introdusere typer også.

Et tilbakeblikk til fortiden

Denne uken dukket det opp en artikkel fra 1996 👴, som gikk gjennom de nyeste JavaScript funksjonene i Netscape 3.0.

Blant godbitene i artikkelen finner vi hvordan de går gjennom hvordan new kan brukes for å opprette enda flere objekter i Netscape 3.0 (2.0 støttet kun Date, Array og Object).

Det var også i denne versionen typeof operatoren ble tilgjengelig 🆎