- Et fiffig og enkelt CSS- triks som lager en kulere brukeropplevelse

Forslag til ny wcag 2.2-standard, fiffig CSS-triks, og hvordan font påvirker leseropplevelsen i ukas ForrigeUke.

Dette var uken for personvern 🥷 og sommer 🐶🦩

WCAG 2.2 🧑💻

Internett blir sakte, men sikkert mer tilgjengelig for alle 📈 17. mai i år la W3C ut forslag til hvordan den nye wcag 2.2-standarden kan bli seende ut, som en utvidelse av den eksisterende 2.1-standarden.

Denne er ikke gjeldende helt enda, men gir en god pekepinn på hva som kommer.

Mike Gower har laget en rask oppsummering av standarden slik at du kan oppdatere deg på hva som ser ut til å komme!

CSS ️👩🎨

Yuriko Hirota har laget en case study på scroll-performance med JavaScript vs. det nye CSS-apiet som ble introdusert tidligere i år. Du kan jo lure på hva som har høyest ytelse 🤔

Kom også over denne lille artikkelen som viser deg hvordan du kan lage flytende labels til inputen din med CSS. Et fiffig og enkelt triks som lager en litt kulere brukeropplevelse. 🚀

Et litt eldre triks blusset opp denne uken i forbindelse med at Ahmad Shadeed la ut en visuell guide på hvordan viewports fungerer i CSS. Mange har brukt 100vh til å definere at noe skulle ha størrelse lik hele høyden til skjermen. Men dette skalerer ikke godt til mobil, ettersom at 100vh faktisk tar mer plass en det brukeren ser på skjermen 💣📱Hvis du lurer på hvordan du skal komme deg rundt dette anbefaler jeg å sjekke ut guiden hans.

Font 📄

Hvor ofte tar du stilling til hvilken font du bruker på nettsiden din? Washington Post har denne uken laget en morsom artikkel der de utforsker hvordan font påvirker leseopplevelsen.

Du kan blant annet prøve å lese artikkelen med dysleksi-vennlig tekst eller ta et par tester for å se hva slags font som passer deg! For som Jakob Nielsen nevner i artikkelen:

" … det finnes ikke en font som passer for alle."

Spennende lesning! Anbefaler å sjekke ut 🤓

TypeScript-tips 🤩

TypeScript ser ut til å ha kommet for å bli en stund. Og er det noe en nesten ikke kan få nok av er det smarte måter å gjøre ting på i TS.

Her finner du noen gode tips til hvordan du kan øke kvaliteten på kodebasen din!

Det var alt for denne uken! Nyt sommeren, så sees vi snart igjen ☀️