Sigurd (28) fra Visma Consulting til Yne: - Aldri angra på yrkesvalget

Sigurd Ofstad studerte fysikk og matte, men endte opp som utvikler.

28 år gamle Sigurd Ofstad har starta som konsulent hos Yne.
28 år gamle Sigurd Ofstad har starta som konsulent hos Yne. Vis mer

28 år gamle Sigurd Ofstad har starta som konsulent hos Yne.

- Jeg var ferdig med tre år i visma consulting og ønsket å se hva annet arbeidslivet har å by på, forteller han i en inn/ut-melding til kode24.

- Forandring fryder.

Fysikk og matte

Ofstad kommer fra Langhus i Nordre Follo, gikk på sivilingeniørlinja fysikk og matematikk på NTNU og jobber altså ikke som verken fysiker eller matematiker, men som fullstack-utvikler.

- Jeg brukte programmering på studiet til å løse fysikkberegninger numerisk, som kvantemekanikk og planetbevegelser. Jeg brukte C++ i et fag, og derfra var veien kort til Java, forteller han.

- Jeg syntes programmering var veldig gøy, og har aldri angret på karrierevalget siden.

Hastverk er lastverk

Ofstad har jobba mest med Java og React, til nettleser-baserte saksbehandling-systemer.

- Hastverk er lastverk, og noen ekstra minutter brukt på å tenke ut en kodestruktur og domenemodell som er lett forståelig for andre, tidlig, er mange timer spart i refaktorering, bugs og knot senere, sier utvikleren.

- Jeg har også sett hvor viktig god testdekning er for å sementere app-funksjonaliteten og hindre regresjon. Som test-utvikler har jeg sett hvordan man kan utføre test på flere ulike plan, fra enhetstesting til fullskala verdikjedetest. Dette er en erfaring jeg ønsker å bygge på ute i prosjekt.