Se hvordan en data scientist knar lønnstallene våre med Python

- Lønnsstatistikken fra kode24 er akkurat det du trenger for å komme i gang, skriver Einar Eriksen.

Einar Eriksen er prosjektleder, data scientist og utvikler i Sannsyn, og viser deg hvordan faget hans fungerer gjennom å behandle lønnstallene fra kode24. 📸: Sannsyn / kode24
Einar Eriksen er prosjektleder, data scientist og utvikler i Sannsyn, og viser deg hvordan faget hans fungerer gjennom å behandle lønnstallene fra kode24. 📸: Sannsyn / kode24 Vis mer

kode24s lønnsstatistikk er ikke som den du får fra fagforeningen din.

Mens fagforeningen arbeider i månedsvis mot en storstilt lansering av en PDF-fil lang som et vondt år og fylt med grafer og tabeller, stiller kode24 med et relativt ufordøyd Google-dokument.

– La oss være ærlige; du som leser dette kan trolig mer om tall enn oss, skrev Ole Petter.

Så da er det vel bare å skride til verket!

👉 Du finner Einars notatbok på Google Colab her!

Data scientist har lite erfaring, men høy lønn

Årets lønnsstatistikk viser blant annet at data scientist er den gruppen som i gjennomsnitt har desidert minst arbeidserfaring.

Den viser også at disse jyplingene, på tross av langt mindre erfaring, tjener mer enn både frontend-utviklere og fullstack-utviklere.

Men det er overraskende få data scientist i lønnsstatistikken, i alle fall sett fra mitt ståsted inne i bobla i Sannsyn – der de fleste prosjektene handler om å temme data og bruke dem til noe. Av respondentene er bare 2,49 prosent data scientists.

👉 Du finner Einars notatbok på Google Colab her!

Øv deg på lønnsdata

Vi svømmer i data, så selv om du kanskje ikke vil bytte karriereretning, så er det alltid nyttig å bli bedre på å krangle med strukturerte data også utenfor databasespørringene.

Lønnsstatistikken fra kode24 er akkurat det du trenger for å komme i gang med et håndterlig datasett.

Datasettet er interessant og relevant for akkurat deg (sannsynligvis), og det er mye innsikt å hente. Det er lett å komme i gang når du er nysgjerrig på resultatene, i motsetning til de fleste andre datasett du kan laste ned som ikke har noe som helst med livet ditt å gjøre.

En nettleser er det eneste verktøyet du trenger for å skrive Python-kode i én og én celle og få verdifull innsikt i retur.

Jeg har forsøkt meg på et lite utgangspunkt til inspirasjon. Ut ifra det kan du utforske datasettet videre, lage flotte grafer eller gå nærmere inn i maskinlæringsverdenen.

👉 Du finner Einars notatbok på Google Colab her!