Se 5 kule ting utviklere kan gjøre med ChatGPT og generativ AI

Mister vi jobben alle sammen, eller har vi bare fått oss et nytt, superkraftig verktøy?

Den generative AI-en Dall-e har tatt på seg kunstnerhatten og mekka dette bildet til prompten "A painting in the style of The Creation of Adam by Michelangelo, but Adam is a robot and god is handing him a keyboard". 📸: Dall-e / Mattis Vaaland
Den generative AI-en Dall-e har tatt på seg kunstnerhatten og mekka dette bildet til prompten "A painting in the style of The Creation of Adam by Michelangelo, but Adam is a robot and god is handing him a keyboard". 📸: Dall-e / Mattis Vaaland Vis mer

Internett flommer over av morsomme tekster som er generert av de ulike generative AI-ene som har blitt allment tilgjengelige de siste månedene. Kort forklart er generativ AI kunstig intelligens som skaper tekst, bilder, lyd eller kode, slik blant annet GitHub Copilot gjør.

Sist ut i rekka er ChatGPT, som er utvikla av OpenAI, som overrasker alt fra akademikere til utviklere.

Men de generative AI-ene har også høstet en del kritikk for å reprodusere fordommer og produsere feil. Så selv om vi ikke enda er der at meg og deg mister jobben, kan vi ane konturene av en rekke fornuftige bruksområder teknologien kan ha for utviklere.

Vi har samla fem kule prosjekter under, som gir et lite glimt av de nevenyttige bruksområdene teknologien kan ha for utviklere fremover.

😮 Generer brukergrensesnitt

En utvikler har laga en UI-genererer i Figma med OpenAIs GPT-3:

🤖 Din nye programmeringspartner

Parprogrammering med generativ AI, sa du?

Jess, denne karen har sjekka om det gir mening med ChatGPT.

Konklusjonen er at teknologien kan brukes til å utvikle raskere, prototyping av enkle komponenter og bygge deler av et prosjekt i mindre moduler.

🔥 Kan skrive SQL-forespørsler

En annen gluping har fått GPT-3 til å skrive SQL-forespørsler for ham:

👾 Sjekk koden din for sårbarheter

Et annet nyttig bruksområde er å sjekke koden din for sårbarheter. For eksempel fant hackeren Mazin Ahmed fant ut ChatGPT kunne sjekke koden for XSS-sårbarheter:

🚮 Dropp Google, bruk ChatGPT

Lurer du på noe om Pyhton eller Rust, men er leiv å google i timevis for å få konkrete svar? Matt Frisbie har mekka en nettleserutvidelse for å integrere ChatGPT:

📸: Bildet er hentet fra https://msfrisbie.github.io/chat-gpt-assistant/
📸: Bildet er hentet fra https://msfrisbie.github.io/chat-gpt-assistant/ Vis mer

❓ Hva tror du?

Hvordan tror du generativ AI kommer til å påvirke utvikling og samfunnet fremover? Mister jeg jobben? Mister du jobben? Mister kongen jobben?

Diskuter under! 👇