Ruter og Tet kutter avtalen med Shortcut: – Vi er selvsagt lei oss

Ruter og Tet Digital vil ikke lenger leie inn konsulenter fra Shortcut, etter varslersaken.

Fra hovedkvarter til nye Tet Digital i Oslo sentrum. 📸: Kurt Lekanger
Fra hovedkvarter til nye Tet Digital i Oslo sentrum. 📸: Kurt Lekanger Vis mer

I kjølvannet av at Sofie Staal fortalte sin historie om Shortcut til E24, om blant annet seksuell trakassering og utfrysning, har flere tatt avstand fra selskapet.

Blant annet har Vipps bedt om å ikke lenger bli brukt i markedsføringen av Shortcut.

Nå går Ruter enda lenger: De kutter avtalen med selskapet, melder E24.

Ni konsulenter

– Ruter og datterselskapet Tet Digital bekrefter at vi avslutter samarbeidet med Shortcut. Avtalen vi har med Shortcut er utformet slik at vi kan avbestille deres tjenester med tretti dagers varsel, og det er det vi nå har gjort, sier Endre Sundsdal, daglig leder i Tet digital, til E24.

Det skal være snakk om ni konsulenter, som skal jobbe med Ruter og Tet ut juni.

Overfor E24 vil ikke Sundsdal kommentere noe mer konkret rundt hvorfor de kutter samarbeidet, annet enn hva de allerede har fortalt.

"Strider mot våre verdier"

I intern kommunikasjon kode24 har fått tilgang til, skriver Tet Digital at alt som har kommet fram rundt Shortcut «strider mot våre verdier, og handlingsreglene som alle våre leverandører må akseptere», noe selskapet også har sagt til E24 tidligere.

Videre skrives det at de i møter har «utfordra» Shortcut på om «de innførte tiltakene» har hatt «tilstrekkelig effekt», og at de etter en «helhetsvurdering» bestemte seg for å kutte samarbeidet.

– Vi er selvsagt lei oss for at Ruter nå velger å si opp denne avtalen og lyse ut de samme stillingene. Jeg vil understreke at situasjonen i Shortcut i dag er en helt annen enn hva den er blitt beskrevet som gjennom de siste oppslagene i E24, skriver Shortcut-sjef Jonas Tovsen i en e-post til E24.