Nye DDoS-angrep mot Norge

Både SSB og NSM ble tirsdag morgen utsatt for et tjenestenekt-angrep. - Må regne med flere slike.

SSB og NSM ble begge angrepet - her fra SSB.no slik den fremstod i 10-tida tirsdag. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke
SSB og NSM ble begge angrepet - her fra SSB.no slik den fremstod i 10-tida tirsdag. 📸: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Nettsidene til Statistisk sentralbyrå og Nasjonal sikkerhetsmyndighet var tirsdag morgen utsatt for et tjenestenektangrep og var nede en periode.

– Nettsidene til Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) er tatt ned tirsdag formiddag grunnet et pågående tjenestenektangrep mot flere virksomheter. Som NSM tidligere har påpekt, så må vi regne med flere slike dataangrep. Denne type angrep handler gjerne om oppmerksomhet snarere enn å påføre skade, sier fagdirektør Andreas Skjøld-Lorange i NSM til NTB.

Ustabile sider

Kommunikasjonsrådgiver Nina Tuv i Statistisk sentralbyrå (SSB) bekreftet tirsdag morgen at de hadde problemer.

– Sidene våre er ustabile. Men tidvis er det mulig å få opp sidene. Det jobbes med å løse problemet, sier hun.

SSB har publisert statistikk som normalt tirsdag. Sidene er merket med at det er tekniske problemer i Statistikkbanken og deler av ssb.no.

Det er bare 12 dager siden nettsidene til flere norske bedrifter og virksomheter ble rammet av et dataangrep. Dette gjaldt blant annet nettsidene til SSB og NSM.

Sist gang uttalte NSM at de er kjent med hvem som hevder at de står bak angrepet, men at de ikke ønsker å bidra til å gi disse oppmerksomhet.