Merethe til Creaza: - Lagde programmer i BASIC og Pascal som testa meg i gloser

- Helt siden jeg var barn har jeg lekt med morsomme måter å lære på, sier Merethe Granevang.

Merethe Granevang (42) har fått seg ny jobb som seniorutvikler i Creaza.
Merethe Granevang (42) har fått seg ny jobb som seniorutvikler i Creaza. Vis mer

Merethe Granevang (42) har fått seg ny jobb som seniorutvikler i Creaza - et selskap som lager "kreativ og lekende læring", ifølge dem selv.

Hun kommer fra jobben som tech-lead i Gyldendal, hvor hun også jobba mewd såkalt "edtech", altså læringsteknologi.

Her på kode24 har hun tidligere blant annet fortalt om hvordan hun blant annet laga lærespillet Robi for sin tidligere arbeidsgiver.

Mindre selskap

Hos Creaza skal hun jobbe med både pedagoger og designere for å lage verktøy for lærere og elever.

- Vi tror man lærer mer ved å gjøre, skape, utforske, samarbeide, diskutere og reflektere. Våre læremidler er bygget på slike prinsipper, og Merethe skal bidra til at de tekniske løsningene blir best mulig for kreativ og lekende læring, forteller Carl Morten Knudsen, CEO i Creaza, i en inn/ut-melding til kode24.

- Jeg søkte jobb hos Creaza fordi det virker som et spennende firma med spennende produkter i et domene jeg brenner for. Jeg ser også fram til å jobbe i et firma av mindre størrelse, der det er kortere mellom leddene, og man kommer nærmere på flere prosesser. Jeg har fått et veldig godt inntrykk av Creaza, og gleder meg til å begynne! sier Granevang selv.

Basic og Pascal

- For meg er det viktig å jobbe med et domene jeg liker. Jeg har vært i edtech-bransjen i noen år, og liker meg veldig godt her. Jeg blir inspirert av å gi elever en mer spennende hverdag, fortsetter Granevang, som har en mastergrad i informatikk fra Universitetet i Oslo.

- Helt siden jeg var barn har jeg lekt med morsomme måter å lære på, som for eksempel via sanger jeg lagde sammen med søsteren min. Etter hvert som jeg ble eldre lagde jeg små programmer i BASIC og Pascal som testet meg i engelske gloser og matteformler. I senere tid har jeg også laget diverse læringsspill, blant annet et spill for å lære barna mine å stave ord.