Kron slår tilbake mot app-kritikken fra Shortcut: - Han bommer!

- Appen vår er bygget i React Native og av et internt team! skriver Ole Martin Kristiansen i Kron.

– React Native gjorde det mulig for oss å vokse, skriver Ole Martin Kristiansen i Kron. 📸: Kron / kode24
– React Native gjorde det mulig for oss å vokse, skriver Ole Martin Kristiansen i Kron. 📸: Kron / kode24 Vis mer

«Norges dårligste apper bruker samme teknologi - se listene» skriver kode24.

Det skurrer litt for meg, som har vært med å bygge en av Norges beste apper fra starten og bruker nettopp denne teknologien.

Intern kompetanse

I artikkelen hevder Yngve Hellman at det er folka som virkelig bryr seg om å lage apper som lager bra apper. Mer enig tror jeg ikke jeg kunne vært. Designere og utviklere som bryr seg om arbeidet sitt lager fantastiske produkter.

I Kron er vi en gjeng folk som elsker å gjøre gode investeringer tilgjengelig for alle og bryr oss enormt mye om arbeidet vi gjør. Vi er stolte av å havne på listen med Norges 4. beste app for Android. Faktisk tror jeg vi er på topp 10 for iOS også, med en rating på 4,8. I Norge er Kron den best likte investeringsappen.

Men når forretningsutvikleren Hellman, som åpenbart har lyst til å selge konsulenttjenester, kommer med utspillet om at apper utviklet i for eksempel React Native blir straffet fordi de blir utviklet med intern kompetanse, bommer han.

Vet du hva, Yngve? Appen vår, altså den på fjerde plass, er bygget i React Native og av et internt team!

«Faktisk var det beslutningen om å gå fra iOS til React Native i 2019 som ga oss nok vekst.»

React Native gjorde det mulig

Ikke bare er den skrevet i React Native av et særdeles dyktig internt team, men React Native har vært kritisk for å vokse ut av startupfasen og inn i det som nå er et selskap med over 100.000 brukere.

Faktisk var det beslutningen om å gå fra iOS til React Native i 2019 som ga oss nok vekst og at vi oppnådde "product market fit". Hvem vet, kanskje Kron finnes som en native app igjen på et tidspunkt, men den dag i dag leverer vårt interne team veldig gode brukeropplevelser i en fantastisk fart som har posisjonert oss helt i toppen av de best likte appene i Norge.

Til neste gang Hellman og kode24 presenterer analysen av de beste og de dårligste appene i Norge håper jeg å lære mer om hvordan de beste appene har klart å bli så bra, uavhengig av platform.

Kanskje vil også da Hellmans uttalelser fremstå litt mindre som en salgspitch for konsulenter, og helt uten å peke en finger til de interne teamene i landet som bygger både gode og og dårlige apper.