- Jeg våkner fortsatt og tenker jeg er verdens verste utvikler

Jørgen i kode24 ble revet med av hvor fine lyntalene på kode24-dagen var.

Jørgen i kode24 sliter fortsatt med bedrager-syndrom. 📸: Shawn Arvind
Jørgen i kode24 sliter fortsatt med bedrager-syndrom. 📸: Shawn Arvind Vis mer

Du er sikkert møkk lei av at vi babler så mye om konferansen vår kode24-dagen for tida. Men sannheten er at det var en liten milepæl i livene våre, på flere måter, for kode24-dagen oppsummerte fire års hardt arbeid for oss. Alt vi vil gjøre med kode24, manifiserte seg den dagen. Rare greier...

Da vi startet kode24.no drømte vi om å skape mer samhold i utvikler-Norge, og det jobber vi for hver dag fortsatt. Motivasjonen er den samme: Få frem historier som før ble værende igjen på kontoret, vite mer om hva utviklere i Norge faktisk driver med på jobb, men også spørre hvordan dere har det.

For programmerings-bransjen er tøff til tider. Beinhard.

Lyntalene på kode24-dagen gikk rett til roten på flere problemer vi sliter med i norsk utviklingsbransje: Nedlatenhet mot kvinner i teknologibransjen, gatekeeping av utviklere som ikke har vært hobbykodere siden barneskolen, et enormt press for å lære og ta i bruk ny teknologi, og frykten for å gjøre feil.

Elise Kristiansen var en av lyntalerne på kode24-dagen. Hun fortalte om hvordan hun opplevde å ikke bli tatt seriøst som utvikler, da hun startet i utviklerbransjen. 📸: Shawn Arvind
Elise Kristiansen var en av lyntalerne på kode24-dagen. Hun fortalte om hvordan hun opplevde å ikke bli tatt seriøst som utvikler, da hun startet i utviklerbransjen. 📸: Shawn Arvind Vis mer

Det var skikkelig trist å kjenne følelsene jeg prøver å undertrykke i meg selv boble frem i løpet av talene til Elise Kristiansen og Sandra Skarshaug. For selv etter tiår i bransjen våkner jeg fortsatt opp av og til og tenker at jeg er verdens verste utvikler.

Jeg tenker fortsatt at jeg "later som" når jeg snakker med andre utviklere av og til. Jeg føler fortsatt at jeg bruker tre ganger så lang tid som andre på å forstå ting. Jeg føler fortsatt at jeg bør kode mer på fritida for å henge med.

Samtidig føles det utrolig bra å se at vi er kommet dit i den lille bransjen vår at folk tør å stå på scenen og fortelle personlige historier og være sårbare. For da er det lettere å forstå at flere sliter med nøyaktig de samme problemene.

Det kom noen tårer da Aleks Gisvold fortalte om hvor tøft han opplevde det å knekke prod. En fillesak for noen kanskje, men det sier litt om hvor mye føleser vi legger i det vi gjør. Og følelser er bra!

Fasikern, det er mye flotte folk i bransjen vår om dagen!

Ukas beste saker på kode24:

🍾 Koden bak pantehullet i veggen: – Ufattelig komplisert på baksiden!
Hva skjer når du panter en flaske? Det er mer innviklet enn de fleste tror, kan utviklerne bak avsløre.

⚛️ Idéen ble elendig mottatt. Men de revolusjonerte frontend-utvikling
Nå er React-dokumentaren her – og den bør du se.

😭 Ubetalt Core-js-utvikler fortviler: - Får ikke takk­nemlighet, bare hat
- Virkelige mennesker på den andre siden av åpen kildekode, med familier å mette og problemer å løse.

😍 Dette norske sexleketøyet har egne API-er og SDK: - Det må være helt perfekt
- Vi lager alt selv. Maskinvare, firmware, alt, forteller norske The Handy, som har eksplodert etter CES.

😠 Jo flere banneord i koden, jo bedre kode: "Høyere emosjonell involvering
Tysk bacheloroppgave har analysert over 3.000 GitHub-prosjekter med banneord.

God helg folkens!