– Jeg har ikke tatt på meg noe sørgebånd for valgresultatet

Leder for teknologi og digitalisering Kjetil Thorvik Brun i Abelia mener skifte vil gi nytt blod, ny endring, og ny ståpåvilje.

Leder for teknologi og digitalisering Kjetil Thorvik Brun i Abelia ser optimistisk på regjeringsskiftet. 📸: Abelia/Ilja Hendel
Leder for teknologi og digitalisering Kjetil Thorvik Brun i Abelia ser optimistisk på regjeringsskiftet. 📸: Abelia/Ilja Hendel Vis mer

Nylig skrev kode24 om Arbeiderpartiets krevende digitaliseringsplaner for å etablere utviklerjobber over hele landet under kommende stortingsperiode.

Abelia, NHOs organisasjon for kunnskaps- og teknologivirksomheter, uttrykker at de er optimistiske til regjeringsskiftet.

– Som et hovedutgangspunkt vil et skifte gi nytt blod, ny endring, ny ståpåvilje og et nytt syn på ting, sier Leder for teknologi og digitalisering Kjetil Thorvik Brun i Abelia.

Og legger til:

-Det er mye positivt som kan komme ut av et regjeringsskifte.

– Ikke noe sørgebånd

I sitt stortingsprogram legger Arbeiderpartiet blant annet fram at de vil ha en gjennomgang av lovverket for å fjerne hindringer for innovasjon og digitalisering, noe Brun mener er ett av flere viktige grep for næringslivet.

– Vi vet at spesielt hos Arbeiderpartiet er det en særlig interessere for digitalisering, sier han.

Og påpeker:

– Jeg har ikke tatt på meg noe sørgebånd for valgresultatet.

Avvikling av konsulenter

Likevel er der noe spenning i mente før valgvinneren skal danne en regjering.

Tidligere har nemlig Arbeiderpartiet uttalt at de har ambisjon om å avvikle bruken av rådgiverkonsulenter, ifølge Brun.

– Det er mange utviklerbedrifter som leier ut konsulenter for å bidra med kunnskap.

Saken fortsetter under bildet.

Leder for teknologi og digitalisering Kjetil Thorvik Brun i Abelia. 📸: Abelia/Ilja Hendel
Leder for teknologi og digitalisering Kjetil Thorvik Brun i Abelia. 📸: Abelia/Ilja Hendel Vis mer

Kan få behov for flere utviklere

Ifølge stortingsprogrammet til Arbeiderpartiet skal det legges til rette for tunge digitale miljøer flere steder i offentlig sektor – over hele landet.

Målet er at offentlig sektor skal bli en tydelig partner for det digitale næringslivet, men hvor regjeringen flytter fokuset mot egne avdelinger og institusjoner.

Nylig skrev kode24 at Norge vil trenge 40.000 flere med IKT-utdanning framover, et tall teknologisjefen Kjetil Thorvik Brun i Abelia mener kan øke med Arbeiderpartiet i styringen.

– Skal en ny regjering ansette mye mer bredde- og spisskompetanse vil også behovet for utviklere øke utover de 40.000 vi allerede ser at vi har behov for framover, sier han.

Men legger til:

– Arbeiderpartiet har vært tydelig på at de ønsker å skalere opp antall studieplasser innen IT og IKT. Vi håper de følger det opp.

Felles ambisjoner

På spørsmål om hva han tenker om et regjeringssamarbeid mellom Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti svarer Brun det er en viss spenning i luften.

– Det er veldig mye som klaffer bra her. Men med tanke på partiene som har sittet i regjering kontra de nye regjeringskandidatene er det jo klart vi er litt spent.

Han mener det blir viktig at regjeringen og næringslivet snakker samme språk.

– Vi har felles ambisjoner i å lage bedre løsninger, skape flere arbeidsplasser og gi alle tilgang til bra bredbånd.