Itera avlyser årets sommer­studenter: «Veldig overraskende»

- Veldig vanskelig å skaffe seg en annen sommerjobb på dette tidspunktet, sier en av studentene.

Itera har tradisjon for å ta inn sommerstudenter, men i år har de avbrutt kontraktene. 📸: Ole Petter Baugerød Stokk
Itera har tradisjon for å ta inn sommerstudenter, men i år har de avbrutt kontraktene. 📸: Ole Petter Baugerød Stokk Vis mer

- Dette kom veldig overraskende på meg.

Det forteller en universitetsstudent, som ikke ønsker navnet sitt på trykk, til kode24.

Allerede i september i fjor høst signerte han kontrakt for sommerjobb hos konsulentselskapet Itera.

Men så kom telefonen: Itera vil ikke ta inn studenter i sommer, likevel, og avbryter nå kontraktene.

- Vi fikk tilsendt et julekort for tre uker siden, noe som hvert fall ikke hintet til at dette skulle skje litt etterpå, sier han til kode24.

«Det blir veldig vanskelig å skaffe seg en annen sommerjobb på dette tidspunktet.»

Har ikke nok prosjekter

Ifølge studenten har Itera avbrutt kontraktene sine med alle årets såkalte sommerstudenter.

HR-sjef (CHRO) Mette Mowinckel i Itera vil ikke fortelle kode24 nøyaktig hvor mange kontrakter de nå har kansellert, men så langt vi forstår gjelder det alle. Ifølge nettsidene deres har Itera hatt 81 sommerstudenter hos seg de siste tre åra.

- På generelt grunnlag kan jeg si at vi har lang tradisjon for å ta inn sommerstudenter som har levert solide kundeprosjekter, men på grunn av en krevende markedssituasjon ser vi at vi denne sommeren ikke kan tilby prosjekter som er relevante for dem, sier hun til kode24.

- Vi synes dette er veldig leit for de som har blitt berørt, og har derfor informert de det gjelder så tidlig som mulig, i tillegg til at vi vil bistå dem med CV-rådgivning.

- Vi håper det aller beste for studentene, og vet at behovet for deres kompetanse fortsatt vil være stort i årene fremover.

Viktig sommerjobb

Studenten kode24 har snakka med er spent på hvordan sommeren hans nå vil se ut.

- Den største konsekvensen for meg er at det blir veldig vanskelig å skaffe seg en annen sommerjobb på dette tidspunktet. De fleste hadde frister i fjor høst, og har for lengst siden fylt opp sine plasser, forteller han.

- Jeg skal kaste meg rundt nå, og søke på de få som er tilgjengelig. Sommerjobben man tar i fjerdeklasse er veldig viktig, ettersom man gjerne får tilbud om fast jobb etterpå, sukker han.

- Jeg kjenner til flere som må leie i Oslo i sommer i forbindelse med sommerjobb, heldigvis var ikke det aktuelt for meg. Hvis jeg hadde signert en dyr leiekontrakt for sommeren, kunne det også blitt økonomisk kjipt, dette.

💬 Har du opplevd eller hørt om liknende i bransjen i år? Rop ut under, eller ta kontakt på ole@kode24.no!