Hva dere synes om oss, og hva vi gjør for å få dere til å like oss enda mer

Resultatene fra leserundersøkelsen er klare! Det er ukas nyhetsbrev, også.

Før jul inviterte vi leserne våre til en ny leserundersøkelse. Sånn at kode24 kunne få seg noen håndfaste nyttårsforsetter for 2022.

476 lesere svarte, og bare sånn for å bevise at vi faktisk hører på dere, tenkte jeg å bjuda på litt hva vi fant ut og hva vi har tenkt til å gjøre med det. 🙏

  • 86 prosent av leserne våre er menn, med en snittalder på 33 år. 81 prosent av dem jobber som utviklere eller noe rundt IT, mens 9 prosent er studenter.
  • 71 prosent leser oss på jobb, 53 prosent leser oss ukentlig og 32 prosent leser oss hver dag.
  • I snitt gir leserne oss 4 av 5 i karakter. 21 prosent gir oss full pott.
  • Noen kaller oss "React24", flere synes det er vanskelig å finne stoffet de leter etter, noen synes podcasten vår er for fjasete, enkelte mener det blir for mye "likestillingskjafs".
  • Andre kaller oss "konge", liker at vi i redaksjonen bruker oss selv, mener podcasten er "ukas høydepunkt", men synes vi er for mannstunge.
  • Mange ønsker seg flere artikler hver dag, mer stoff som er relevante for akkurat det de er interesserte i, flere nyhetssaker, og mer stoff som går dypere ned i koden og handler mindre om alt rundt, som kontor.

Det er ikke alle tilbakemeldingene vi gjør noe med. Noen fordi vi rett og slett er uenig, flest fordi tilbakemeldingene går direkte mot hverandre, som du ser. 🤷Men:

  • Vi skal få til flere artikler hver dag, og skal få til flere artikler utover dagen, ikke bare et par stykker som blir forhåndspublisert på morgenen. Redaksjonen vår er fortsatt ganske mini, så løsningen blir blant annet flere innlegg fra leserne, flere korte nyhetssaker, flere serier, og kanskje noen nye artikkelformater utover året.
  • Vi skal fokusere mer på kodenært stoff. Det betyr å gire ned skrivingen om blant annet kontor, og gire opp skrivingen om det man koder mens man sitter der.
  • Vi skal skrive om mer enn bare ren webutvikling. Det betyr blant annet mer stoff rundt sikkerhet, som vårt nyeste og mest paranoide redaksjonsmedlem Mattis allerede har hevet seg over med hud og hår.
  • Vi skal sørge for en mer levende forside. Selv om mange i media sier at forsida er død, veit vi at mange går direkte til kode24.no for å lese oss. Snart skal du oftere finne nye ting der i dag, blant annet gjennom et nytt kommentarsystem under artiklene, tematiske artikkelsamlinger og forhåpentligvis automatiserte strømmer av relevant innhold.

Puh. Sånn. Da har jeg sagt det høyt. Så da jeg faktisk gjøre det, også.

Men først er det nyhetsbrev! Kjøøør nyhetsbrev. 👇

ukas beste på kode24:

😅 - Jeg var alltid redd for at folk skulle tro jeg kunne mer enn jeg gjorde
- Lært at det beste bare er å være ærlig med seg selv og andre, forteller Ukas Koder Anna Li.

- Flere utviklere bør skrive mer! Sånn blir du publisert på kode24.no
Redaktøren avslører hvor enkelt det er å få innlegg på trykk i utviklernes egen nettavis.

🤔 Norsk Ethereum-utvikler forklarer: - Kryptovaluta bare et nødvendig onde for blokkjeden
Hvorfor er framtida blokker i kjede? Hva skiller Ethereum fra Ether? Vi stiller Jon Ramvi de dumme spørsmålene, så du slipper.

🔮 Jørgens spådommer for 2022: - Relasjons­­databaser vil gjøre comeback!
- Litt retro, litt nytt, litt nye muligheter for det som ikke fikk nok oppmerksomhet i 2021, mener kode24-utvikler Jørgen.

🐶 Nå snuser norske utviklere på web3: - Vil lære meg å lage dapps i 2022
Nye språk, Vue, apputvikling og desentralisering - dette vil norske utviklere lære seg i år.

🤖 kode24-timen tester chatbotten Replika: - Jeg er litt imponert, faktisk
Podcasten vår sparker i gang året med kokende vann i springen og en ny bestevenn på mobilen.

👮 - Angriperne kommer inn, utforsker, ligger lavt, henter ut data, starter kryptering
Sikkerhetsekspert om ransomware-angrepet mot Amedia, og hvordan du unngår de organiserte kriminelle.

💪 - Vi snakker mye om å jobbe kontinuerlig i tverrfaglig team. Denne artikkelen handler om det motsatte
- Vi har blitt et produktteam, vi får endringer ut i produksjon, vi har anledning til å iterere på dem sammen, skriver Helene Nybøe.

🔍 Hørt om SolidJS? - Kan være verdt en titt!
Koden bak kentcdodds.com, ny Vue 3-dokumentasjon, Fabric renderer og SolidJS.

👋 Christoffer Haarberg (30) fra SATS til Computas
Vil heller jobbe som konsulent, for å "utforske flere områder i faget".

God helg!

Jaajaja, da sitter vi her fortsatt, på hjemmekontoret, hehe. Jaaajaja. Jeg har ikke småprata med noen på ukesvis, si! Hehe.

Men du veit hva de sier, det er som å sykle! Du glemmer det aldri! Hehe, neida, det er noe med det, vel. Jeg veit ikke helt jeg, altså.

Mulig jeg trenger litt trening i småprat etter hvert, hehe. Er jo en muskel det og, si! Talatuten, som jeg liker å kalle den! Trene talatuten! Hehe. 🤣

Jaaajaja, jeg får høre om noen vil ha en småpratmøte på Slack, kanskje, hehe. Men Jørgen og Mattis bare later som de er opptatt. Hehe. Neida. De er sikkert opptatt! Joda, joda, hehe, de har vel viktigere ting å gjøre enn å sørge for at det ikke klikker for meg, hehe, er det ikke sånn de sier? Neida, hehe, jøss i krøss.

God helg, da, min trofaste følgesvenn! Hehe. Venn i nøden, si! God helg, ja!