Hørt om SolidJS? - Kan være verdt en titt!

Koden bak kentcdodds.com, ny Vue 3-dokumentasjon, Fabric renderer og SolidJS.

📸: SolidJS / kode24
📸: SolidJS / kode24 Vis mer

Dette var uken hvor verden har gått i full sirkel 🏴☠️, hvor lister endelig blir forklart på en måte som gir mening 🐶, og hvor innovasjonen for et kritisk problem aldeles ikke kom for sent 💡. Og 1 820 andre ting skjedde i frontend-verdenen!

React Native — Fabric renderer

Jeg begynner nyåret med å gi dere dokumentasjon! Nemlig dokumentasjon for React Native!

Rachel Nabors, vår dokumentasjonsgudinne, har gitt oss litt informasjon om hvordan React Native sin nye Fabric renderer fungerer.

Dette nye renderingsystemet vil gi stor verdi! Med synkron rendering, integrasjon med Suspense som kommer i React 18, og mye mer ser det ut som denne oppdateringen kommer til å bli gull!

Er du nysgjerrig, ta en titt da vel!

Kent bygger websider 🏗

Som en skribent av ForrigeUke, blir jeg alltid glad når jeg ser at Kent C. Dodds har gitt oss ting å skrive om.

For denne uken ga han oss nemlig en fin liten bloggpost om hvordan han bygde en moderne nettside i 2021 med ulike rammeverk og teknologier. Med en hel haug av teknologier og komplisert arkitektur er han enig at det er litt overkill for en vanlig nettside, men han ville lage en kul nettside. Hvem vil vel ikke det?

Nettsiden han skriver om er nemlig kentcdodds.com. 💥

Vue 3 sin nye dokumentasjon…

… nærmer seg! Den er nemlig i staging!

Har du lyst til å sjekke ut det nye designet, få med deg de oppdaterte anbefalinger, enkelt kunne toggle mellom Composition Api og Options Api, eller rett og slett ta en titt på Vue for første gang, kan du jo sjekke ut siden!

Brian lager planleggingsverktøy 📑

Det neste jeg skal gi dere er ikke nødvendigvis et verktøy til å bruke i arbeidsdagen (eller kanskje du får brukt det, hva vet jeg), men mer litt inspirasjon til hva man kan lage!

Vår DevTools ekspert Brian Vaughn har laget et kult planleggingsverktøy som han kaller planner.

Kildekoden finner du her om du har lyst til å se hvordan det er laget.

SolidJS

Dette er et JavaScript-bibliotek jeg ikke har hørt om før, men hva med et nytt deklarativt verktøy for å bygge UI? Og nei jeg snakker ikke om React.

SolidJS har eksistert noen år, og med 11.000 ukentlige nedlastninger og stadig økende stjerneantall på GitHub kan det jo være verdt å ta en titt! Nå har de også laget en State of Solid artikkel om det skulle være interessant.

Det var alt for denne gangen! Håper dere har en fin start på 2022, vi sees senere! 👩💻