Her er årets julekalendere for utviklere, jula 2023

Kodekalendere fra kode24, Bekk, PST, Novacare, Knowit og mange andre.

PST blant de mange som har egen julekalender for utviklere i år. 📸: PST / YouTube
PST blant de mange som har egen julekalender for utviklere i år. 📸: PST / YouTube Vis mer

Oppdatert 4. desember med julekalendere fra Scrimba og Omegapoint.

Det er ikke bare vi i kode24 som har laget julekalender/adventskalender for utviklere i år.

Kodekalendere og andre julekalendere for utviklere har blitt en tradisjon også hos mange andre.

I denne artikkelen har vi laget en oversikt over alle de vi har klart å finne. Det spørs om det blir så mye jobbing i desember, for å si det slik...

Har vi glemt noen? Da vil vi gjerne høre fra deg – så oppdaterer vi oversikten fortløpende! Tips oss på hei@kode24.no eller bruk kommentarfeltet under artikkelen.

kode24s julekalender 2023

image: Her er årets julekalendere for utviklere, jula 2023

kode24s tradisjonelle julekalender er tilbake, og i år som før er det Tom fra Toms Hosting og Tomsconsult som skaper trøbbel:

Tom har dratt med seg alle konsulentene sine på "juleseminar" på Gran Canaria, og søker nå vikarer (innenfor de nye vikarreglene) som kan ta over alle oppdragene som strømmer inn.

Hver dag i hele advent kommer vikarkonsulentene til å få oppdrag fra selskaper som Bidé Konsulting, Muskelgruppa Oter, KuXL og TrippelTax, som trenger din hjelp med å løse diverse datatrøbbel. Og i år er hele kalenderen tilgjengelig på både norsk og engelsk, i systemet Konsulent 2000.

kode24 trekker vinnere hver dag som får årets kodekopp, hver uke som får billetter til neste kode24-dagen og hovedvinnere som får enda mer.

Scrimba – JavaScriptmas

image: Her er årets julekalendere for utviklere, jula 2023

Kodekurs-nettstedet Scrimba har også en julekalender i år – JavaScriptmas.

Fra 1. til 24. desember får du en kodeoppgave hver dag som du skal løse i den web-baserte kodeeditoren deres. Hvis du klarer det, og deler løsningen på X (Twitter) blir du med i trekningen om en splitter ny 13-tommers Macbook Air M2, i tillegg til abonnementer på Scrimba Pro.

Du finner JavaScriptmas-kalenderen her

Twodays julekalender 2023

Konsulentselskapet Twoday har laget sin egen julekalender i år, der du kan svare på morsomme, tekniske og utfordrende spørsmål hver dag i desember.

Hvis du finner riktig svar, kan du vinne et gavekort på kinobilletter for to personer. I tillegg kan vinneren glede en som gruer seg til jul ved å gi bort åtte måltider gjennom Kirkens Bymisjon.

Du finner kalenderen på twoday.no/julekalender

Novacares kodekalender 2023

image: Her er årets julekalendere for utviklere, jula 2023

Novacares kodekalender handler selvfølgelig om kode. Men ifølge Novacare er det kode i ganske vid forstand.

"Hvis noen snakker kryptisk, snakker de i kode. Hvis man programmerer, skriver man kode og hvis man trenger å omforme et signal, koder man det gjerne", skriver Novacare på sine nettsider.

De sier det er gode muligheter for å lære noe nytt, og at det blir gode muligheter for å kjenne på både frustrasjon og mestring.

Sjekk den ut på kodekalender.novacare.no

Bekk Christmas 2023

image: Her er årets julekalendere for utviklere, jula 2023

Hvis du liker å lære noe nytt, pleier Bekks julekalendere å være midt i blinken.

I stedet for å ha én ting i hver luke slik de fleste pleier, skjuler det seg mange artikler om ulike temaer bak hver luke. Alt sammen skrevet av Bekks fageksperter på ulike områder.

Vi aner ikke hva som befinner seg i Bekks kalender i år, men jeg lærte i hvert fall masse av fjorårets kalender – så sjekk den ut på bekk.christmas!

Semantic Advent

image: Her er årets julekalendere for utviklere, jula 2023

Utvikleren Benedicte Raae – eller Queen Raae som hun liker å kalle seg, har også laget en julekalender: Semantic Advent.

Som navnet antyder, handler det om semantiske HTML-elementer. Hver dag i adventstiden vil du få tilsendt litt informasjon om ett element, slik at du kan ha det i bakhodet når du programmerer.

Sjekk den ut på https://advent.raae.codes/

Knowits kodekalender 2023

image: Her er årets julekalendere for utviklere, jula 2023

Knowits kodekalender er ifølge dem selv "høytidskalenderen for deg som er glad i programmering".

Bak hver luke skjuler det seg en oppgave du må svare på i form av en enkel tekststreng eller et tall. Det er varierende vanskelighetsgrad på de ulike lukene – det eneste de har til felles er at de er best egnet for å løses med kode.

For hver luke du løser, får du et lodd i treningen av en valgfri telefon eller nettbrett.

Du finner kalenderen på julekalender.knowit.no

Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) sin julekalender 2023

Full krise når nissens julegavemaskin begynner å produsere ondsinnede, smokingkledde roboter!Vis merVis mer Vis mer Vis mer

Noen av de mest legendariske julekalenderne de siste årene, er det Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) som har stått for.

Etter en pause i fjor, er PST endelig tilbake igjen med en julekalender. Eller NPST – Nordpolar Sikkerhetstjeneste – som de heter i denne anledningen.

Kjenner vi NPST rett, så blir oppgavene både vanskelige og morsomme:

"Julenissen kaller alle alveteknologer inn til taskforce alv! Grunnet situasjonens alvorlighet har Nissen i statsråd opprettet en egen taskforce. Denne består av hjelpere fra Nordpolar sikkerhetstjeneste (NPST), Nissens sikkerhetsmyndighet (NISM) og Kriminalvpolitisentralen (Kriapos)."

Sjekk introvideoen over, og gå inn på dass.p26e.dev for å prøve deg!

Julegradert med Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM)

image: Her er årets julekalendere for utviklere, jula 2023

NSMs ivrige "fagnisser" Jørgen Dyrhaug og Roar Thon vil hver dag fra og med 1. desember og frem til julaften prate om sikkerhet og gi deg litt julestemning i sin podcast Julegradert.

Sjekk kalenderen på NSMs podcast-side.

Omegapoints julekalender

Julekalenderen fra Omegapoint er en CTF-konkurranse, der de hver søndag i advent vil slippe en ny utfordring. Hver søndag kan du utforske og løse utfordringene som er verdt 2 poeng i løpet av de første 72 timene etter utgivelse. Etter dette vil utfordringene, hvis løst, gi 1 poeng. Den første som løser utfordringen (first blood) blir belønnet med ett ekstra poeng.

Det vanker et ZSA Voyager tastatur til en verdi av 5000 kroner til vinneren, mens de som kommer på 2. - 5. plass får to Yubico YubiKey hver.

Sjekk ut Omegapoints juleCTF her.

Utenlandske julekalendere

Det er ikke bare her i Norge vi er flinke til å lage julekalendere for utviklere. Her er noen fra utlandet som er verdt å prøve:

Har vi glemt noen? Legg dem inn i kommentarfeltet under artikkelen! 🙏