GTA 5-koden lekka – se hvor mye utviklerne banna

Det "beste" fra CES, lekka GTA-kildekode, Rabbit R1, npm-krasj og galskap fra USA i ukas Lørdagsgodt.

Min store drøm for øyeblikket er å flytte tilbake til Rogaland og skaffe meg et småbruk på Jæren eller i Ryfylke. Og en bok jeg hjernevasker meg selv med er boka Et fritt liv av Simen Tveitereid. Sjekk den ut.

Fyren skriver også mye på Harvest Magazine. Men sjekk ut de andre kule tinga nedenfor først da.

🔫 Mulig lekka GTA-kildekode

Ole Petter:

GTA 5-kildekoden skal være lekka, og i den finner man greie spor på det som visstnok skal være en relativt giftig arbeidskultur. For utviklerne hos Rockstar virker å være over snittet forbanna, og banner og steiker over alt de i klassisk stil "skal fikse senere".

👾 Sånn krasja npm

Kurt:

Mange har sikkert fått med seg npm-pakken everything, som er noe så tåpelig som en pakke som installerer alle npm-pakker som finnes i npm-repoet. Nylig gikk det skikkelig galt da pakken skulle oppdateres for å få med alle de rundt 2 millioner pakkene som ligger på npm.

Det hele var ment som en spøk, men spøken gikk skikkelig galt: Kort fortalt gjorde oppdateringen at ingen andre på npm kunne avinstallere pakkene sine, ettersom det ikke er mulig å fjerne pakker fra npm hvis de er tatt i bruk av andre. Og utvikleren bak everything kunne heller ikke avinstallere sin egen everything-pakke, siden andre har brukt den.

Theo har laget en video som forklarer hvordan én kommando “brakk” hele npm:

🎶 Fet palestinsk techno

Mattis:

Jeg har tipsa om denne før. Men hyll til den palestinske technodronninga Sama' Abdulhadi.

📺 Crazy brettbar TV

Kurt:

Denne uken gikk den svære elektronikkmessen CES av stabelen i Las Vegas. Jeg var ikke der selv, men messen er et mekka for alle som liker elektroniske duppeditter.

Som alltid på CES blir det vist frem en masse TV-er. En av de mest imponerende i år må være denne gigantiske TV-en som starter som en liten og kompakt “dings” som ser ut som et slags møbel.

bretter den seg ut til en svær 137-tommers TV, på en måte som kunne vært hentet fra Transformers. Temmelig avanserte greier – men så koster den da også over 2,5 millioner kroner!

🧓 Kjedelige dingsemesser

Ole Petter:

Nå ser jeg at Kurt allerede har tatt oss med til CES, og joda, den var jo artig den TV-en der, altså.

Men personlig synes jeg dingsemesser bare blir kjedeligere og kjedeligere for hvert år som går. Og når man tar en titt på høydepunktene, blir det fort klart at det er ganske få av dem, og ikke er de spesielt høye, heller.

En ny PC her, en ny TV der, mens en rar robot som aldri kommer til å komme til salgs på Elkjøp surrer rundt. Gjesp. Kanskje jeg bare har blitt for gammal.

🌊 Tre bølger med tech

Jørgen:

Iris på kontoret fikk meg til å tenke på den britiske serien Electric Dreams, hvor en familie på 2000-tallet skal leve gjennom tre foregående tiår, med fokus på alle teknologiske nyvinninger som kom.

Det er en skikkelig godt laget serie, som flere bør se. Heldigvis ligger alle episodene på Youtube, dog ikke i fantastisk kvalitet.

70-tallet

80-tallet

90-tallet

😢 Og USA, rip

Ole Petter:

Nå som det er valg i Amerika, er det året for å se på Amerika og riste på hodet over hvor koko alt er der borte.

Få gjør det bedre enn Channel 5 på Youtube, og nå har Andrew Callaghan tatt seg en tur til Philadelphia for å se hvordan "tranq" nærmest bokstavelig talt spiser opp folk på gata. Grusomme greier.

🍺 Tolkien likte øl og piper

Mattis:

Tolkien hadde jaggu meg 132-årsdag for noen dager siden. Og hvis du lurer hvor øldrikkingen og pipedrikkingen kommer fra, sjekk dette koselige klippet.

😮 Wow AI-dings

Ole Petter:

Noe gøy som skjedde i dingseverdenen denne uka, utenfor messehallene på CES, var lanseringen av den merkelige dingsen Rabbit R1.

Her snakker vi om en AI-dings som ikke bare kan svare deg på hva hovedstaden i Brazil er for noe, men bestille flybilletter dit, foreslå en plan for hva du skal se og gjøre, og ta seg av alle restaurantbookinger for deg.

2024 skal være året vi endelig finner ut hva folk flest skal bruke AI til, og hvis jeg hadde fått dette inn i Siri på iPhone-en min, ja da snakker vi.