- Det suverent beste fargeverktøyet jeg har sett

Pokemon-serie, flygende parpaplyer, 1-dimensjons PacMan og mye mer i ukas Lørdagsgodt.

En del av Saturday Night Live-sketsjene (SNL) kan være litt vel for amerikanske til at jeg digger dem. Men av og til kommer det ei litta perle i monitoren min.

Og denne uka oppdaga jeg en Mario Kart-parodi som de gjorde for noen måneder siden. Lol.

Og sjekk ut de andre lolle tinga!

In a video game turned series, a trailer follows a group of people as they try to help a princess get to Rainbow Road. Saturday Night Live. Stream now on Peacock: https://pck.tv/3n1IyzK Subscribe to SNL: https://goo.gl/tUsXwM Stream Current Full Episodes: http://www.nbc.com/saturday-night-live WATCH PAST SNL SEASONS Google Play - http://bit.ly/S... Vis mer

👏 Metatips om tips fra tipser

Ole Petter:

Jeg elsker når leserne våre tipser oss om ting, men ikke fullt så mye når tipset er typ "se denne en times lange videoen".

Så da viderebringer jeg herved tipset hit, og ber DEG se denne en times lange videoen! Om... hvordan man hacker et tog, tror jeg..?

😮 Genialt gratisverktøy

Kurt:

Noe av det jeg synes er vanskeligst med å lage en nettside eller en app er å finne ut hvilke farger jeg skal bruke.

Det finnes en masse verktøy som kan lage fargepaletter og finne farger som skal passe sammen, men det er ofte en masse jobb å få gjort om alt dette til en fargepalett jeg kan bruke. Jeg vil bruke mest mulig av tiden til å kode, ikke styre med farger.

En utvikler som kaller seg "Tom Is Loading" på YouTube har laget det suverent beste fargeverktøyet jeg har sett. Du velger én hovedfarge – og så får du automagisk laget alle fargene du trenger til både mørk og lys modus for alt av bakgrunner, tekst, knapper og så videre og kan copy/paste CSS- eller Tailwind-koden. Genialt gratisverktøy – sjekk det ut:

🤖 AI og underholdning

Mattis:

The Economist har en interessant dokumentar om hvordan kunstig intelligens forandrer underholdningsindustrien.

📺 Ny Pokemon-serie

Ole Petter:

Jeg er ingen Pokemon-fan, må jeg innrømme, men jeg er fan av animerte greier, så den nye Pokemon-serien på Netflix får jeg lyst til å sjekke ut.

Ikke minst fordi den tydeligvis lages av noen rimelig søte japanere, som ber meg "være så snill" å se på alle de søte detaljene deres. Søtt.

☂️Leve flygende paraply!

Kurt:

Er det ikke slitsomt å måtte holde paraplyen? Hva med en paraply som bare svever over hodet ditt?

Det var idéen til fyren bak YouTube-kanalen I Build Stuff, som har bygget en flygende "droneparaply".

Mulig det fungerer bedre i teorien enn i praksis, men gøy er det i hvert fall!

💡 Smarte folk om interessante ting

Mattis:

Jeg har ikke hørt den selv enda, men Naomi Klein er jaffal på besøk hos podkasten Tech Wont Save Us. Det må jo bli interessant si!

🩻 Pascal i 2024?

Ole Petter:

Jeg husker hvordan den aller enkleste veien til å lage en demo på 90-tallet, altså demo som i demoscene, var å kjøre noen stillbilder i sekvens med Turbo Pascal.

Siden den gang har jeg ikke tenkt allverdens på språket, men denne uka tok Fireship opp tråden igjen!

Men om dette er språket du bør satse karrieren din på i 2024, er jeg ikke så sikker på.

Learn the basics of the Pascal in this quick tutorial. Find out why Turbo Pascal was one of the world's most popular programming languages. In memory of Pascal creator Niklaus Wirth, who passed away on Jan 1st, 2024 #programming #history #100secondsofcode 💬 Chat with Me on Discord https://discord.gg/fireship 🔗 Resources Free Pascal Complier... Vis mer

👾 1-dimensjons Pac-man

Kurt:

Det aller første dataspillet jeg spilte, var Pac-Man på en Atari 2600 på begynnelsen av 80-tallet. Etter det har det kommet massevis av Pac-Man-varianter i både 2D og 3D. Men hvorfor har ingen laget Pac-Man i 1D før nå?!

Spillet Paku Paku er nettopp det – et Pac-Man-spill i én dimensjon.

Etter å ha prøvd det, kan jeg slå fast at 1 dimensjon ikke er halvparten så vanskelig som 2.