- Det verste og det beste med å være utvikler: å kjøre queries i prod

- Det er gøy å leve livet i venstrefila, men får alltid hjertet i halsen når jeg trykker enter, sier Ukas koder Eilif Akerjordet.

- Siden vi bare er tre utviklere, er vi alle nødt til å kunne ha på mange ulike “hatter”, sier Eilif Akerjordet. 📸: Privat
- Siden vi bare er tre utviklere, er vi alle nødt til å kunne ha på mange ulike “hatter”, sier Eilif Akerjordet. 📸: Privat Vis mer

Hvordan ble du utvikler? 📚

Det startet på videregående da jeg ble eksponert for HTML, CSS og Javascript i IT-fagene der. Siden det har jeg kodet mye av og på, men det var først etter første året med finansstudier hvor vi hadde et fag (“big data”) som innebar mye programmering, at jeg skjønte at det var koding jeg egentlig ville drive med. Da tok jeg en helomvending og fant en bootcamp som passet meg bra.

«Blir generelt nervøs hvis jeg hører ting som: “Nå er det noen jobs som tryner her”, eller “Har dere sett Sentry?” etter en ny deploy»

Hva jobber du med for tida? 💪

Jeg er så heldig at jeg får dyppet tærne i veldig mye forskjellig på jobb. Siden vi bare er tre utviklere, er vi alle nødt til å kunne ha på mange ulike “hatter”. Disse inkluderer alt fra DevOps til UI og UX. Men, for det meste jobber jeg med e-sportplattformen til Gamer.no. Her går det mest i React og Laravel.

I skrivende stund jobber jeg med en feature som skal styre spillerberettigelse i ulike turneringer på plattformen.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg? ☕

I dag sitter jeg hjemme hos mine foreldre og jobber, men på en normal arbeidsdag er jeg på kontoret. Dagen starter gjerne med litt løs prat med kolleger, før headsettet tres over hodet, "noise cancellation" slås på, Granka-Granka-Granka blastes, og det trøkkes på frem til lunsj.

Etter lunsj hender det vi får sneket inn en FIFA-match eller to før det er tilbake til pulten. Dette er tiden vi utviklere gjerne snakker om det vi har behov for å snakke om internt. Vi er en liten avdeling, og sitter ved siden av hverandre alle sammen, så det prates mye om hva vi gjør i løpet av dagen uansett. Men om det er noe større som trengs å diskuteres eller planlegges, tas dette typisk etter lunsj. Videre går headsettet på, og det moses på ut dagen.

I skrivende stund jobber Eilif Akerjordet med en feature som skal styre spillerberettigelse i ulike turneringer på e-sportplattformen til Gamer.no. 📸: Privat
I skrivende stund jobber Eilif Akerjordet med en feature som skal styre spillerberettigelse i ulike turneringer på e-sportplattformen til Gamer.no. 📸: Privat Vis mer

Hva er ditt beste tips til et verktøy andre burde begynne å bruke? 🔨

Til de som bruker Neovim: telescope.nvim. En plugin jeg ikke hadde klart meg uten.

Til folk som bruker Mac vil jeg anbefale “skhd” og “yabai”. Yabai er en "Tiling window manager" som gjør det særdeles enkelt å holde styr på vinduer og virtual desktops. Den fungerer veldig bra sammen med skhd som er en hotkey daemon, som lar deg lage hotkeys for alle kommandoer du kan kjøre i terminalen. For eksempel yabai-kommandoer.

Ellers har jeg fått øynene opp for Sanity i det siste. En (norskutviklet) utrolig kul innholdsplattform, som gjør det veldig lett å komme fort i gang med nye prosjekter.

Hva har du lyst til å lære mer om framover? 🦉

Rust og Yew (Rust-rammeverk for å lage web apps med WebAssembly).

Hva er det verste du kan bli spurt om på jobben? 🔥

Det verste og det beste: å kjøre queries i prod. Det er gøy å leve livet i venstrefila, men får alltid hjertet i halsen når jeg trykker enter.

Eilif Akerjordet er fullstack utvikler hos Good Game AS. 📸: Privat
Eilif Akerjordet er fullstack utvikler hos Good Game AS. 📸: Privat Vis mer

Når ble du sist flau, nervøs eller stressa for noe på jobb? 😅

Blir generelt nervøs hvis jeg hører ting som: “Nå er det noen jobs som tryner her”, eller “Har dere sett Sentry?” etter en ny deploy.

Hva synes du norske utviklere bør bli flinkere på? 🙏

Laravel! Har alltid vært skeptisk til PHP, men jo mer jeg bruker Laravel, jo mer liker jeg både rammeverket og PHP selv. Det får jobben gjort, og det får jobben gjort fort.