Brang (29) mener at staten burde sponse utviklere med COBOL-kurs: - Slik kan vi opprettholde de gamle kritiske systemene

- Jeg har alltid en “undo eller backup” plan for når ting går til helvete.

Brang Nu Bok Tong ønsker å lære seg Rust for å lære mer om hvordan programmering funker på litt lavere nivå. 📸: Privat
Brang Nu Bok Tong ønsker å lære seg Rust for å lære mer om hvordan programmering funker på litt lavere nivå. 📸: Privat Vis mer

Hvordan ble du utvikler? 📚

Begynte vel rundt 2008 da jeg lagde en blogg på blogger, som jeg tror er eid av Google. Ved å endre HTML og CSS, kunne man få designet som man ville ha. Sånt startet kodeinteressen. Tok en informatikk bachelor ved NTNU.

Hva jobber du med for tida? 💪

Jobber daglig med å utvikle, opprettholde eksisterende frontend og backend-systemer. Helt konkret jobber jeg nå med å bytte ut GatsbJs og Sanity med kun Vanilla React ved å bruke Create React App.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg? ☕

Jeg liker å gå til kontoret og se byen våkner til liv, mens jeg stiller noen eksistensielle filosofiske spørsmål til meg selv på veien. Har fast standup scrum-møte kl. 11 med teamet. Etter det, skisserer jeg ut hva som skal bli ferdig i dag og gønna på det med noen kaffe kopper. Jeg er på kontoret de fleste dager i uka.

Hva er ditt beste tips til et verktøy andre burde begynne å bruke? 🔨

VS Code, Hasura, GraphQL, PostgreSQL

Hva har du lyst til å lære mer om framover? 🦉

Jeg ønsker å lære meg Rust for å lære mer om hvordan programmering funker på litt lavere nivå. Ellers er Java og .Net rammeverk noen av teknologiene jeg ikke har særlig erfaring med. Derfor tenker å sette meg inni dem når jeg får tid!

Hva er det verste du kan bli spurt om på jobben? 🔥

Møte før klokken 10 er det verste jeg veit om. Det burde være ulovlig å torturere programmerere på den måten. Helt seriøst: Det vært ett punkt på lovdata.no der det står: “Møter før klokken 10 er ikke lov for utviklere”.

Ellers når det gjelder programmering teknisk sett, liker jeg det meste, men styr unna GatsbyJs og MongoDb med mindre du har veldig gode grunner. Jeg tror faktisk at hvis du har det, er du på ordentlig bærtur!

Når ble du sist flau, nervøs eller stressa for noe på jobb? 😅

Når prod breaker, så blir jeg fort stressa og må roe meg ned først før jeg vet hva jeg skal gjøre konkret. Derfor har jeg alltid “undo eller backup” plan for når ting går til helvete.

Hva synes du norske utviklere bør bli flinkere på? 🙏

COBOL. Staten burde sponse norske utviklere med COBOL-kurs slik at vi kan opprettholde de kritiske gamle systemer som finnes der fortsatt!