Danmark hever cybertrussel-nivået til "høyt" - frykter "prorussiske aktivister"

- Det er sannsynlig at de prorussiske aktivistiske gruppene vil være motivert til å angripe mål i Vesten og i Danmark.

Det er sannsynlig at de prorussiske aktivistiske gruppene vil være motivert til å angripe mål i Vesten og i Danmark så lenge den aktuelle krisen mellom Russland og Vesten pågår, heter det i den siste vurderingen fra CFCS. 📸: Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via Reuters
Det er sannsynlig at de prorussiske aktivistiske gruppene vil være motivert til å angripe mål i Vesten og i Danmark så lenge den aktuelle krisen mellom Russland og Vesten pågår, heter det i den siste vurderingen fra CFCS. 📸: Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via Reuters Vis mer

Center for Cybersikkerhed (CFCS) i Danmark hever trusselnivået for datasikkerhet og mener at det nå er høy fare for angrep fra prorussiske hackere.

– Det er sannsynlig at de prorussiske aktivistiske gruppene vil være motivert til å angripe mål i Vesten og i Danmark så lenge den aktuelle krisen mellom Russland og Vesten pågår, heter det i den siste vurderingen fra CFCS.

Heves fra middels til høyt

Ifølge dem har prorussiske hackere fått økt kapasitet til å angripe mål i Nato-land, og sikkerhetsnivået heves derfor fra "middels" til "høyt".

Det er andre gang på åtte måneder at CFCS, som er underlagt Forsvarets etterretningstjeneste (FE) i Danmark, hever trusselnivået for datasikkerhet.

Når trusselnivået settes til "høyt" innebærer det ifølge CFCS sannsynlighet for at danske virksomheter og myndigheter vil bli rammet av dataangrep i løpet av de neste to årene.