Da iOS-utvikler Joakim endelig fikk sjansen, grep han den: - Danskene er annerledes enn oss

- Jeg er som oftest blant de første på kontoret, sier Joakim Korsnes om den nye hverdagen i Danmark.

Kulturen er relativt lik, selv om danskene samtidig er annerledes enn oss nordmenn på mange måter, forteller Joakim Korsnes. 📸: Privat
Kulturen er relativt lik, selv om danskene samtidig er annerledes enn oss nordmenn på mange måter, forteller Joakim Korsnes. 📸: Privat Vis mer

Hvorfor bestemte du deg for å flytte til utlandet? 🛫

Selskapet jeg jobber for, Shortcut, hadde nylig startet en avdeling i København, og en kollega hadde allerede flyttet dit for å hjelpe til med oppstarten. Jeg syntes det hørtes spennende ut, og etter en prat med denne kollegaen var jeg overbevist om at jeg ville prøve det samme.

Jeg har alltid tenkt på hvordan det ville være å bo i utlandet, og endelig hadde jeg muligheten! Kjæresten var heller ikke vanskelig å overtale, så det tok ikke lange tiden før planleggingen var i gang.

Dessverre foregikk hele prosessen under pandemien, og flyttingen ble utsatt flere ganger i håp om at ting skulle bli bedre. Dette gjorde det selvfølgelig ikke, så til slutt pakket vi bare kofferten og dro, to uker før hele Danmark stengte ned. 😅

Hvorfor valgte du akkurat det landet du er i nå? 🌍

Som sagt hadde arbeidsgiveren min startet en avdeling her, noe som gjorde valget enkelt, men jeg har også alltid synes at København er en utrolig fin by!

Kulturen er relativt lik, selv om danskene samtidig er annerledes enn oss nordmenn på mange måter.

Jeg forstår også språket, i hvert fall stort sett, og det er såpass nærme "hjemme" at det er relativt enkelt å besøke, eller få besøk av venner og familie.

Hvem jobber du for? 💼

Jeg jobber for Shortcut, et selskap som spesialiserer seg på utvikling av mobile applikasjoner.

Hva er det du jobber med? 💪

Jeg arbeider som iOS-utvikler, og er for tiden på prosjekt hos Jabra. Det er første gang jeg har vært på et prosjekt hvor vi jobber så tett på hardware, og det er utrolig spennende (og til tider frustrerende) å jobbe med produkter lenge før de slippes i butikkene!

Hvordan skiller arbeidshverdagen der seg fra i Norge?

Jeg vil påstå at arbeidshverdagen ikke har endret seg noe særlig for min del. Det er tydelig at Shortcut ønsker å bevare mye av den samme kulturen og tradisjonene på tvers av avdelinger og landegrenser.

En liten ting er vel at i Danmark er det mer vanlig å jobbe fra 9 til 17, hvor jeg i Norge føler det var mer vanlig med 8 til 16.

Jeg har ikke helt klart å omstille meg ennå, så jeg er som oftest blant de første på kontoret 😅

Hvordan er lønnen sammenlignet med i Norge? 💰

Jeg har fått inntrykk av at lønnsnivået er ganske likt.

Hva savner du fra Norge? 😢

Venner og familie er vel det jeg savner mest. Selv om jeg har fått gode venner gjennom jobben, reiste vi jo til et land hvor vi ikke kjente noen.

Det er også noen matvarer jeg alltid forsøker å kjøpe med seg når jeg er på besøk i Norge, som Litago sjokolademelk, julebrus og melkesjokolade!

Og selvfølgelig savner jeg den nydelige norske naturen!

Hva er de største utfordringene ved å jobbe der du jobber? 🔥

Før jeg reiste ville jeg sagt det var språket, men det gikk seg til overraskende fort.

Å få alt på plass med tanke på personnummer, bankkonto, telefon og liknende er også alltid en utfordring når en flytter til et annet land. Heldigvis hadde jeg en kollega her som hadde vært gjennom akkurat det samme året før.

Den absolutt største bekymringen vi hadde før vi flyttet var å finne jobb til kjæresten min, spesielt midt i pandemien. Heldigvis fant hun jobb etter bare noen måneder, og har stortrives i jobben siden!

Har du noen tips til andre som vil prøve seg ute i den store verden? 💡

Har du muligheten, og det er noe du ønsker å gjøre, så kast deg ut i det! Og skulle det ikke leve opp til forventningene kan du alltids reise tilbake. 😊